ÇAĞRI AYTAŞ İÇ MİMARLIK YAŞAYAN MEKÂNLARI TASARLIYOR

Dekorasyon dünyasının lider dergisi Maison Française konuşan Çağrı Aytaş İç Mimarlık’ın genç ve başarılı kurucusu iç mimar Çağrı Aytaş, yapıların yalnızca taş ve duvardan ibaret olmadığını, içerisinde duygu, enerji ve mutluluğun hakim olduğunu aktardı. Çağrı Aytaş İç Mimarlık’ın gelecek projelerini ve değişen yaşam dinamiklerini anlatan Aytaş, önemli bilgiler verdi.

BİZİM İÇİN DOĞRU MİMARLIK ÇÖZÜME İÇTEN BAŞLAMAKTIR
Çağrı Aytaş İç Mimarlık’ın kuruluş hikayesinden ve tasarım dilinden söz eden İç mimar Çağrı Aytaş, “İlk çıkış noktasında özgün çizgiler ve tasarımlarla tüm Türkiye’de eşsiz sonuçlar elde etmeyi hedefledik. Zaman içerisinde özgün tasarım ve çizgilerimizle firmamızın kimliği de netleşmiş oldu. Tasarımlarımızda, duygu, enerji ve mutluluğun hakim olmasına özen gösterdik. Binalar taş ve duvardan ibaret olsaydı, soğuk, ruhsuz, duygusuz olurdu. Tasarımlarımızın her zaman yeni bir şeyler söylemesini önemsiyor, bunu yaparken de “mutlaka yeni olsun” gibi bir argümanla değil, bağlamla örtüşmesini ve uygulanabilirliğini sorguluyoruz. Bizim için doğru mimarlık çözüme içten başlamaktır” dedi.

MÜŞTERİLERİM İLE ARAMIZDA BİR BAĞ VE EMPATİ OLUŞUYOR
Derginin “Nasıl yaşam alanları tasarlıyorsunuz? Bu mekânlar hangi ortak paydalarda buluşuyor?” sorusuna yanıt veren Aytaş, “Müşterilerim ile aramızda bir bağ ve empati oluşuyor. Onların yaşam tarzlarını bilmek, onları anlamak, beğenilerini özümsemek ve ne istediklerini tam olarak kavramak, o projenin doğru şekillenmesini sağlıyor. Eğer bir kişi benim tarzımı ve çizgimi beğenerek bana gelmişse, o projeye çok daha çabuk adapte olabiliyorum. Çünkü biliyorum ki, ortaya iki tarafın da içine sinen güzel bir sonuç çıkacak. İşimde, hem kendi tarzıma sadık kalabilmeyi, hem de müşterimin kişilik özelliklerine uygun unsurları ortaya çıkarabilmeyi hedefliyorum” açıklamasında bulundu.

HER DAİM ARAŞTIRMAYA GAYRET EDİYORUM
İç mimarlık firmasını başarıya götüren etkenler hakkında bilgi veren Çağrı Aytaş, “Başarı yakalamanın sırrını, önem verilen değerler doğrultusunda yaşamaya bağlayabilirim. Ben başarının peşinden koşmaktansa, beraber çalıştığım insanların güvenlerini hak edecek adımlar atmaya özen gösteriyorum. Teknoloji ve inşaat sektöründeki yenilik ve çeşitliliği yakından takip ederek güncel tutmaya, her daim araştırmaya ve daha fazla şey öğrenmeye gayret ediyorum. Tüm bunlar, işime olan tutkum ve disiplinimle birleşince ortaya çok güzel sonuçlar çıkıyor” dedi.

HEDEFİMİZ BÜYÜK
Derginin “Değişen yaşam dinamikleri ve kullanıcı alışkanlıkları sizce insanları nasıl tasarımlara yönlendiriyor?” sorusuna da içtenlikle yanıt veren Aytaş, “Değişen ve gelişen yaşam standartlarımızda insanlar artık ne istediklerini daha çok biliyor ve gösterebiliyorlar fakat istenilen, her zaman her mekâna uygulanamayacağı gibi bazen o mekân bir diğerinin aynısı olmaktan çıkamıyor. Amacımız müşterilerimize aynı olmaktan uzak, daha sofistike, kendi tarzlarında istediklerini sunmak ve onları mutlu etmek. Günümüzde ne tek başına doğal yaşam, ne de tek başına teknoloji bir şey ifade etmekle birlikte; samimiyetin, sıcaklığın, duygunun, heyecanın ve mutluluğun olduğu, doğayla iç içe bir yaşam alanını teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak tasarlayacağım konsept bir site planlaması içerisindeyim” dedi.

İç mimar Çağrı Aytaş, ‘cagriaytas.com’ sayfasında tüm Türkiye’de imza attığı konut, ofis, mağaza, kafe, restoran gibi birçok alanda ki mimari projelere yer veriyor. Çağrı Aytaş, projelerinde ev sahiplerinin kişilik özelliklerine uygun unsurları ortaya çıkarmayı hedefliyor.
Haber: Yılmaz AKPINAR