ARSUZ’A 5 YILDIZLI OTEL!

Arsuz Gözcüler sahilinde bulunan 21.695m2’lik hazine arazisinde yaklaşık 3 yıl önce Yap-İşlet-Devret modeli ile 49 yıllığına Arsuz Kaymakamlığı’nın da teşvikleri ile ihale ettirilen JUMANAH PREMİUM CONCEPT OTEL’in ihale, imar, teşvik gibi tüm işlemleri son buldu. Şantiye alanında temel hazırlıklarına başlandı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı çalışmaları yerinde inceleyerek, “Önümüzdeki haftalarda yapılması düşünülen temel atma programının ardından inşaatına başlanacak olan otelin yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Temeli önümüzdeki haftalarda atılacak olan Turizm Teşvik Belgeli otel içeriğinde; 202 oda 404 yatak kapasitesi, 6 Apart Villa, 3 açık, 1 kapalı havuz, 14 işyeri, 12 toplantı ve balo salonu, Hamam, SPA, spor salonu ve güzellik merkezi 220 kişilik sinema salonu mevcut” dedi.

Şantiyeyi Kaymakam Adayı Yaşar Artar ve Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan ile birlikte ziyaret eden Kaymakam Musa Sarı, çalışmalar hakkında mal sahibi Ateşdemir Turizm Ltd. Şti. patronlarından Mustafa Tekdemir ve teknik sorumlulardan bilgiler aldı ve otelin Arsuz’da bir açığı büyük ölçüde kapatacağını, katma değer sağlayacağını, 165 kişiye de istihdam sağlayacağını ifade etti. Kaymakam Sarı, Turizm Bakanlığı yetkililerine ve Hatay Valiliğine, Milletvekillerine, Belediyelere, emeği geçen herkese teşekkür ederek, otelin ilçeye, bölgeye ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mustafa Tekdemir de kendileri için de bölgelerine hizmet fırsatı bulduklarından dolayı bir gurur günü olduğunu, Turizm Bakanlığı yetkilileri, Milletvekilleri ve Belediyeler ile tüm süreçte Kaymakam Musa Sarı’ya işlerin daha hızlı yürümesi adına Bakanlıklar düzeyinde ve yerelde verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, teşekkür plaketi takdim etti.
HABER MERKEZİ