PANDEMİDE HİÇBİR FABRİKA ÜRETİM DURDURMADI

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetim kuruluna kutlama ziyaretleri sürüyor. Öz Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı ve Hak-İş Hatay İl Başkanı Mehmet Güngör ile yönetim kurulu üyeleri de İGC’nin yeni yönetimine kutlama ziyaretinde bulundu.

İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Özçelik İş Sendikası ve Eczacı Teknisyenleri Yönetim Kurulları, İGC yönetimini ziyaret ederek hayırlı olması dileklerini ilettiler.
İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli ile yönetim kurulunu tebrik ederek başarılar diledi. İGC Başkanı Terbiyeli de ziyareti için Emniyet Müdürü Güneş’e teşekkür etti.

‘HİÇBİR İŞÇİ KARDEŞİMİZ İŞİNİ KAYBETMEDİ’
Öz Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı ve Hak-İş Hatay İl Başkanı Mehmet Güngör ile yönetim kurulu üyeleri de İGC’nin yeni yönetimine kutlama ziyareti yaptı.
Güngör, sendikalaşmanın çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Pandemi dönemi çok kolay geçmiyor. Bölgemizde Öz Çelik İş’e bağlı işçilerden covit hastası olan sayısı 40’ı geçmedi. Bu çok sevindirici. Bu nedenle üretimin durduğu hiçbir fabrika olmadı. Hepsi gayet güzel üretim yapıyor. Şu sıralarda sektörde bir hareketlilik var. Osmaniye’ye kadar olan bölgede yaklaşık 15 bin çelik işçisi var. Ama bunlardan sadece yüzde 30 işçi sendikalı. Sendikanın önemini herkese anlatıyoruz. Bize bağlı hiçbir işçi arkadaşımız işini kaybetmedi.”

‘EL ELE VERMELİYİZ’
Güngör, “Emekli olan işçilerin yerine onun evladının alınmasını talep ettik. Olumlu sonuçlar alıyoruz” dedi. Güngör, bölgedeki STK’lar ile işverenlerin elele vermeleri gerektiğini de söyledi.
İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli de ziyaret için teşekkür ederek, “Biz basın mensupları olarak haklı oldukları tüm konularda sendikalarımızın, işçilerimizin yanında olduk ve olmayı sürdüreceğiz” dedi.
İGC’ye İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği yönetim kurulu da ziyaret etti.
Dernek Başkanı Cemal Çelik, basın mensuplarının seslerini duyurmakta büyük destek olduğunu belirtti. Çelik şunları söyledi: “Şu anda covid nedeniyle büyük risk altında olan mesleklerden biriyiz. Covidli hasta bize gelerek ilaç istiyor. Reçetesini, verdiği parayı tutmak zorunda kalıyoruz. Bir kısmı normalmiş gibi geziyor. Hastalığın ne kadar tehlikeli olduğunu hala anlayamayanlar var.”

ATATÜRK TABLOSU
Çelik, eczacı teknisyenlerinin artık 2 yıllık üniversitelerden yetişeceğini ifada ederek, şu anda 18 ayrı Üniversite bünyesinde bu okulların eğitime başladığını belirtti.
Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün bir tablosunu armağan etti.
İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli bu çok anlamlı hediyeye teşekkür ederek, “Yerel basın her türlü zorluğa, sıkıntılara karşı görevini yapmayı sürdürüyor ve sürdürecek. Ziyaretinize ve bu çok değerli hediyenize teşekkür ederiz” dedi.
HABER MERKEZİ