İSTE REKTÖRÜ DEPCİ, GÖREVE DUALARLA BAŞLADI

YÖK Başkanlığının teklifleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Tolga Depci göreve okunan dualar ve kesilen kurbanla başladı.

Kurban kesilmesinin ardından, İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından İSTE Rektörlük binası önünde eller semaya açılarak dualar okundu. Okunan duaların ardından makamda devir teslim törenine geçildi.

Devir teslim töreni öncesi ilk olarak İSTE kurucu Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli bir açıklama yaparak “Bundan sonraki süreçte de İSTE’nin yanında olacağım” dedi. İSTE Kurucu Rektörü ve şuan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Türkay Dereli sözlerini şöyle sürdürdü:

REKTÖR DERELİ, ‘İSTE AİLESİNİN YANINDA OLACAĞIM’
“Bugün İskenderun Teknik Üniversitesi için çok önemli bir gün, açıkçası ben çok heyecanlı ve mutluyum, aynı zamanda da gururluyum. Kurucusu olduğum, beş yıl Rektör olarak görev yaptığım görevi, YÖK Başkanımızın teklifleri ve Sn. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Prof. Dr. Tolga Depci hocamıza devir etmek için buradayız. Bizden aldığı bayrağı yükseklere taşıyacağına ve çok başarılı olacağına içtenlikle inanıyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum, Allah muvaffak eylesin. Ben de her zaman İSTE ailesinin başarısı için ve Tolga beyin başarısı için her zaman destek olacağım.”

REKTÖR DEPCİ, ‘EMANET EMİN ELLERDEDİR’
İSTE kurucu Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin açıklamasının ardından bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de hizmetlerinden dolayı, kurucu Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’ye teşekkür ederek şöyle konuştu: “3 yıl önce bu güzide kurum İSTE’de göreve başladığımda çok heyecanlıydım. Sayın Rektörümüzle o zaman yaklaşık 1 saat görüştükten sonra, buraya gelmeyi kabul etmiştim ve yaklaşık 2.5 yıl kendisinin Yardımcısı olarak çalıştığımda, gece gündüz kendileriyle mesailerimiz oldu. Bana kattıklarını hiçbir zaman yadsıyamam, Allah kendisinden razı olsun, görevi kendisinden devir aldık. Aldığımız bu görevi en iyi şekilde yapıp, daha da başarılı olmak adına çok çalışacağız. Türkay hocamızın emaneti emin ellerdedir. Bir kez daha kendisine çok teşekkür ediyorum.”

İki Rektörün açıklamalarının ardından İSTE kurucu Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla İSTE Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Tolga Depci’ye Rektörlük cüppesini giydirdi. Prof. Dr. Dereli ardından Barbaros Hayrettin Konferans salonunda İSTE akademik ve idari personelleriyle vedalaşarak İskenderun’dan ayrıldı.
HABER MERKEZİ