GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TÜRKİYE’DE GÜVENLİK KORUCULARI

Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık, güvenlik korucularının verdiği mücadele ve çektikleri çilenin yazılı metnini kitaba dönüştürdüklerini aktardı.

Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık, yaklaşık 1 yıldan beri üzerinde çalıştıkları, “Geçmişten Günümüze Türkiye’de Güvenlik Korucuları” adlı kitabın yakında baskıdan çıkacağını söyledi.

Başkan Salık, “Türkiye cumhuriyetinin ve doğu, güneydoğu Anadolu bölgesinin yaklaşık 40 yılını meşgul eden bölücü terör örgütü PKK’nın korkulu rüyası güvenlik koruculuğu sisteminin tarihsel gelişimi, güvenlik koruculuğu camiası ile ilişkilendirilmeye çalışan isnatlar, sistemin dünü bugünü ve yarınını ele aldığımız bu kitap, Türkiye Cumhuriyetinde görev yapan 110.000 güvenlik korucusunun verdiği mücadele ve çektikleri çilenin yazılı metnidir” dedi.

‘TERÖR GERÇEĞİ’ BU KİTAPTA
Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Musa Salık yazılı açıklamasında, “Vatan, bayrak ve ezan için verilen mücadelenin nedenli zorlu yollardan geçip bugünlere geldiğini, örgütün yegane hedefinin korucular ve onlar ailesi, köyleri olduğunu PKK terör örgütünün sözde hakkını savunduğu halka aslında nasıl eziyetler ve katliamlar yaptığını bu kitapta açıkça göreceksiniz.
Yaklaşık 1 yıldan beri üzerinde çalıştığımız kitabımız yakın zamanda baskıdan çıkacak.

Güvenlik korucuların tarihsel sürecini ve gelişimini konu alan kitabımız; Güvenlik koruculuğu sisteminin nasıl ve ne şartlarda kurulduğu, gönüllü güvenlik korucuları ve bayan güvenlik korucularının çalışma sistemlerinin yanı sıra korucu eş ve çocuğu olmanın ne gibi zorlukları gibi konuları ele aldık.

35 yılı aşkın mücadele hayatında koruculuğun neden bölücü terör örgütü PKK’nın ilk listesinde olduğunu bu kitabı okuyunca daha iyi anlayacaksınız. İlk kuruluş maksadı köy ve mezrasını korumak olan koruculuk sistemi bu güne geldiğimizde Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bağlıları ile bir fiil yurtiçi ve yurtdışında operasyonlara katılmaktadır. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde kurulmak istenin terör devletine karşı başlatılan Zeytindalı, Fırat Kalkanı ve Pençe Kaplan harekatları başta olmak üzere bir çok kritik görevlerde yer almıştır” dedi.