DÜPEDÜZ YALAN SÖYLÜYOR!

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Beyzade Radyo Tv’nin canlı yayın konuğu oldu.
Milletvekili Özel, Serkan Uğraş’ın sunduğu ‘Haftanın Dosyası’ programında “HBB bütçesinin doğru ve planlı yönetildiği kanaatinde misiniz?” sorusuna “Hatay söz konusuysa gerisi teferruattır dedik. Hatayspor içinde, HADO ve EXPO teşebbüslerini destekliyoruz. Amma velakin HBB’nin iyi yönetildiği kanaatinde değilim. Bütçe disiplinini eleştiriyorum. Planlama yöntemini Erzin’den Yayladağı’na kadar. Ben şuna bakarım milyonlarca TL bütçeden bahsediyoruz ve taşınmazları değerlendirmek yerine satışlarını görüyoruz” dedi.

HBB BÜTÇESİ DOĞRU YÖNETİLMİYOR
Milletvekili Özel, “Bütçenin yerinde kullanılıp kullanılmadığına dair endişelerimiz var. Alınan borçlar yol, ticari, yaşam alanları, bulvarlar olarak dönebilmeli. Fakat Antakya ile ilgili üzülerek ifade ediyorum hala büyük köy görünümden kurtaramadık. Neden Antakya, Defne bu yollar bitmiyor diye sorduk. Evet, doğru uzadı fakat altyapıyı bitirmemiz gerekiyordu diyor. Alt yapı neden bitmedi diyoruz müteahhit iflas etti diyor. Müteahhit neden iflas etti hükümet yüzünden diyor. O dönem müteahhittin kullandığı borular için müteahhit yurt dışında ithal ediyordu hükümet ek gümrük vergisi getirdi müteahhit battı diyor. Ancak sayın savaş o dönem 27.12.2017’de yaptığı bir başka açıklamada “daha ucuz ve sağlıklı olduğu” iddiasıyla HATSU’nun içme suyu şebekelerinde kullandığı düktil boruların yerli ve milli malzeme olarak Samsun Makina Sanayi AŞ’den alındığını söyledi, yani yalan söylüyor. Hangi başkana inanacağız diye kendisine söyledim. Hiç mi siyaset yapmayalım dedi. Sayın Başkan siyaset yapalım ama halkı doğru bilgilendirelim dedim. Biz artık yalanlara cevap vermekte zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Özel, “EXPO gibi projeler marka işler HBB başkanımıza da teşekkür ediyorum emeği katkısı tartışılmaz. Bunlar güzel işler. EXPO’ya hep beraber sahip çıkalım. İyi niyetli yola çıkılmış ama Antakya ve İskenderun lokasyon planlaması yapılırken bir defa alt yapıyı güçlendirmeniz gerekiyor. Yol, konaklama gibi arka planları var. Sadece peyzaj, bahçe yaparak EXPO yapmış olmuyorsunuz. Expo için harcanan ve harcanacak 100 milyonlarca para var. Hiçbir borçlanma yetkisi meclisten dönmedi. EXPO’nun fonksiyonu tartışılıyor. Harcanan  bu para esnafa dönecek mi? Attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değmeli, birlikte sonucu izleyeceğiz hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum” dedi.

HADO’NUN HAYATA GEÇECEĞİ KANAATİNDE DEĞİLİM
HADO ile ilgili soruya Özel, “ilk duyduğumuzda her Hataylı gibi bizde heyecanlandık. HADO nerden kalkacaksa yardımcı olalım dedik, ancak hız, konfor, yolcu potansiyeli, ekonomik olup olmadığı, talep var mı gibi saha araştırılması yapıldı mı bilmiyorum, bu işin içinde ticaret var ticaret bakanlığı ile gerekli istişareler izinler alındı mı yine işin içinde ulaştırma var, ulaştırma bakanlığı ile görüşmeleri gerekiyor. Gerekli saha çalışması yapılıp yapılmadığı konusunda tatmin edici cevaplar bulamıyorum. Çok soru var hiç birinin fiziki olarak cevapları yok umarız gerçekleşir ama ben HADO’nun hayata geçeceği kanaatinde değilim.

DÜPEDÜZ YALAN
Yine soruyor Hal esnaf arkadaşlarımız yeni Hal ne zaman yapılacak diye soruyor. Hal projesini top boğazında düşünüyoruz diyor, ne zaman yapılacak diye soruyoruz verilen cevap “Bakanlığın bu konuda bir çalışması var o yapabilir o yüzden durdurduk” diyor. Yahu halin kimin yapacağı yasada bellidir. Büyükşehrin yetkisindedir. Böyle bir bahane olabilir mi bu düpedüz yalan. Hali yapma yetkisi belediyededir.  Siz yıllardır komisyonculuk yapanları korumak yeni nezih bir yer ayarlamakla mükellefsiniz. Biz artık bu yalanlara cevap vermekte zorlanıyoruz. Hal’ler il veya büyükşehir belediyeler tarafından yapılır, ticaret bakanlığı herhangi bir ile hal yapmaz. Böyle bir yasa çalışması da yok, bahsedilen yasada başka bir konuda. Eğer yapacak bütçeniz yoksa bütçe ayıramıyorsanız çıkıp söyleyin” yanıtını verdi.