MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, korana virüs tedbirleri kapsamında 81 İl’de eş zamanlı olarak “Sağlık İçin Hepimiz İçin Denetim” sloganıyla gerçekleştiren denetimler çerçevesinde İskenderun’da çarşı esnafına ziyaretlerde bulundu.

Gerçekleştirilen denetimlerde Vali Doğan Korona virüs tedbirleri kapsamında, İskenderunlular’ın maske konusunda duyarlı yaklaştığını söyledi.

Denetimlerde Vali Doğan’a, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İTSO Başkan Vekili Muhsin Yeter, Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, HESOB Başkan Vekili Erol Akın eşlik etti.

‘TEDBİRLERE SIMSIKI SARILMALIYIZ’
Vali Doğan yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu önderliğinde yapılan bir uygulama var. Özellikle maske ve mesafe konusunda vatandaşlarımızı uyarmak, hatırlatmak ve bir farkındalık uyandırma anlamında tüm Valilerimiz, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, Esnaf Odalarımız, Ticaret Oda Başkanlarımız, tüm kamu, kurum, kuruluşların müdürleri ve personelleri ile birlikte etrafımızdaki vatandaşlarımıza maske ve mesafe hususunda tekrar bir hatırlatma yapma ve farkındalık oluşturma konusunda bir girişimde bulunuyoruz. Tüm vatandaşlarımıza çağrımız; virüsle mücadele de en önemli kural maske, mesafe ve temizliktir.

Kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için tedbirlere harfiyen uymak gerekmektedir. Şu anda yürütülen mücadelenin bilinen tek yöntemi bu. Aşı bulunmadığı müddetçe maske ve mesafeyi kuramadığımız zaman sıkıntı yaşayacağımızı aşikâr. Bu konuda herkes kendi tedbirini ve etrafındakilere de bu konuda bir hatırlatma yapmayı vazife olarak görmesi gerekmektedir. Biz de bugün bunu yapmak üzere ilimizdeki esnaflarımıza, vatandaşlarımıza farkındalık oluşturmak için böyle bir girişimde bulunuyoruz. Umarım en kısa süre içerisinde tüm dünya bu virüs illetinden kurtulmuş olur ve normal hayatımıza döneriz.

Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda alınan tedbirlere uymalarını istiyoruz. Bugünden itibaren inşallah bu ikazlarımız ve hatırlatmalarımız devam edecek. Ben inanıyorum ki tüm Hataylı hemşirelerimiz bu belirlenen kurallara riayet edecektir” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR