KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRMEK SORUMLU MAKAM SAHİPLERİNE YAKIŞMAZ!

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın bir TV programında sarfettiği, “Müteahhidin yurtdışından getirdiği düktil boruya iktidar ek vergi getirince Türkiye’deki tek üreticiye mahkum oldu öyle olunca da battı” sözlerine tepki gösterdi.

Milletvekili Özel, sosyal medyadaki sayfasında “Ekranlarda kelamın şehvetine kapılarak “önce kendini inandırdığı” tezviratlarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmek sorumlu makam sahiplerine yakışmaz. Unutkanlık değilse birbiriyle çelişen açıklamalara Türkçe’de ne dendiğini değerli hemşerilerimin takdirine bırakıyorum” ifadesini kullandı.

‘ŞİMDİ BİZ KİME İNANALIM’
2017’de bir tv programında HBB Başkanı Lütfü savaş’ın “Altyapı ve içmesuyu hizmetlerimizde yerli ve milli malzeme kullanıyoruz. Borularını aldığımız Samsun Makine Sanayi, Endonezya ve Çin’de olacak değil. Boruya yok yere fazla takılmasınlar, gelecek için yaptığımız hizmetlerimize baksınlar” sözlerini hatırlatan Milletvekili Özel, “Şimdi biz kime inanalım?! “Kullandığımız düktil borular yerli SMS A.Ş.’ye ait” diyen Lütfü Savaş’a mı? “İktidar ithal düktil borulara ek vergi koydu biz de tekel konumundaki tek firmaya mahkum olunca müteahhit battı” diyen Lütfü Savaş’a mı?” diye sordu.

Milletvekili Özel ayrıca, “Başkan Savaş bu açıklamasıyla; İlimizde de üreticileri bulunan çelik borular varken neden düktil borular kullanıldığı eleştirilerine cevap vermiş ve firmanın da ürünün de yerli olduğunu Çin ve Endonezya’dan ithal edilmediğini söylemişti” hatırlatmasında bulundu.

‘KENDİ CÜMLELERİYLE YAZACAĞIM’
Milletvekili Özel son olarak, “Önümüzdeki günlerde; Arsuz-Samandağ yolu, DSİ’nin görev alanına giren dereler ile HATSU’nun görev alanına giren dereler, İlçe Belediyeleri ve Karayolları ile Büyükşehir’in görev alanındaki yollar, HADO ile ilgili de yaptığı açıklamaları yine kendi cümleleriyle yazacağım!Ha unutmadan DSİ tarafından protokolle HATSU’ya devredilen ve işletmeye alınmayan “İskenderun İçmesuyu İsale Hattı” ve “İskenderun-Cevdetiye Su Alma Yapısı ve Bağlantıları”nın akıbetini de hesabını da soracağız!” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR