HASSA DAĞ KÖYLERİNE ZEYTİN, BADEM VE CEVİZ DİKİLİYOR

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleri ve teşvikleriyle, Hassa Dağ Köyleri baştan sona zeytin, badem ve ceviz fidanlarıyla yeşillendi.

Orman vasfını yitiren arazilere dikilen fidanlar, köylülerin istifadesine sunuluyor. Ekonomik getirisi yüksek olan zeytin, ceviz ve badem türü ürünlerin Hassa orman köylerinde yaygınlaştırılması amacıyla, geçen yıl başlatılan proje, bu yıl daha da genişletilerek devam etmesi sağlanıyor.

Fidan projesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı için Hassa’ya gelen Milletvekili Hüseyin Yayman, önce Hassa AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret ederek, partilileri bilgilendirdi. Hassa için yaptıkları ve yapacakları icraatları anlattı. Partililerin görüş ve düşüncelerini aldı.

Akabinde Ardıçlı Kır Bahçesinde geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirdi. Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında gerçekleştirilen geniş çaplı toplantıya; Hassa Kaymakamı Kadir Yurdagül, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Hatay Ak Parti il Başkan Yardımcısı İbrahim Cihangir, Hassa Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Sarı, Hatay Orman İl Müdürü Osman Koç, orman Köyleri muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Hassa Kaymakamı Kadir Yurdagül’ün açılış konuşması sonrası Milletvekili Hüseyin Yayman, orman vasfını yitiren arazilere zeytin badem ve ceviz fidanın dikilmesinin öneminden bahsetti. Hassa ve ülke ekonomisine katkılarını dile getirdi. Bu hususta nasıl başvuru yapılası konusunda açıklama yaptırdı. Siyasi ve idari destek verilmesi konusunda katılımcılara güven verdi.

Orman İl Müdürü Osman Koç, geçen yıl Hassa’da beş köye toplamda 450 dönüme, 15 bin 500 adet fidan dikildiğini belirtti. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ise bu yıl hedeflerinin daha yüksek olduğunu belirterek, en az yüz bin adet fidan dikeceklerini dile getirdi.

Hassa’ya Selçuklu mimarisi tarzında bir Hükümet Konağı Yapılması müjdesinin yanı sıra Hastane yapım ihalesin yapıldığını belirtti.

Tahta Köprü Barajı’nın yükseltilme çalışmasını bitirilmesiyle çiftçilerin artık ikinci ürünü ektiklerini ifade eden Yayman, toplantı sonrası Hassa Kaymakamlığına geçerek, Yeni atanan Kaymakam Kadir Yurdakul’a ‘Hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.

Sonrasında Hassa’ya yapımı devam eden Öğretmenevi inşaatını ziyaret ederek, Milli Eğitim Müdürü Sait Bayraktar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
HABER MERKEZİ