FEYEZAN’DA YÜZYILIN PROJESİ

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, feyezan kanalının çehresini değiştirecek, gerek çevre düzenlemesi gerekse temiz suyun akışını sağlayacak yatırım projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu öyle bir proje ki, Aydın Kuyucak örneği gibi harikulade bir yatırıma dönüşebilecek.Bu projede; DSİ 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, kanalın çevresinde olan alanların devri ve katkısını sağlayacak.

HATSU Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat da, feyezan bağlantılarına müdahale edecek. Tam anlamıyla bir ‘koordinasyon’ çalışması yapılıp, projenin aşamaları feyezana modern ve temiz bir görsellik katacak.

MUHTARLARDAN TAM DESTEK!
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, DSİ 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, HATSU Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat, AK Parti ilçe başkanı Av. Abdülkerim Güven, muhtarlarla birlikte feyezan kanalında tam saha incelemelerde bulundular.

“İskenderun için en güzel, en anlamlı hatta yüzyılın projesi budur” diyen muhtarlar bu projenin İskenderun için hayati bir öneme sahip olduğunu söylediler. Feyezan kanalını baştan aşağı gezen heyet, eksikleri ve yapılması gerekenleri istişare ettiler.

‘KURUMSAL ARASI KOORDİNASYONU GÜÇLENDİRİYORUZ’
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, programın ardından yaptığı açıklamada, “Feyezan kanalı için çok önemli bir çalışmamız var. Burası bölge açısından bir şans. Çünkü çevre düzenlemesi açısından, rekreasyon alanı açısından birçok mahalle bu projeden faydalanabilecek. Yapılamaz, edilemez denilen algıyı kıracağız. Burada artezyen suyundan, deniz suyundan faydalanıp, suyun akışını temiz bir şekilde sağlayacağız. Türkiye’de bu konuda çok güzel örnekler var. Bu kapsamda kurumlar arası koordinasyonu güçlendiriyoruz. Çok yakında projelendirme çalışmalarını tamamlamış olacağız. Yarın bir ekip bu çalışma için görevlendirildi, çalışmalara başlayacaklar” dedi.

DSİ YER VERECEK
DSİ 6. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta ise, “Feyezan kanalında bir adım sonrasında burada bir yaşam alanı oluşturmak için çalışacağız. DSİ’ye ait yerleri İskenderun Belediyesi’ne verip, katkı sunacağız. O alanlarda istenilen proje çalışmaları yapılabilecek” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, “Burada güzel şeyler yapmak mümkün. İrade var, koordinasyon var.. Bölge müdürümüz, HATSU müdürümüz ile istişare halindeyiz. Sayın vekilimiz bu konuda çok çaba sarfediyor. Projelendireceğimiz çalışmayı neticelendirdiğimizde dışarıdan da insanlarımız bu güzelliği gelip, görebilecek” açıklamasında bulundu.

HATSU Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat ise kirli suların feyezana aktığı güzergahı altyapıya bağlayacaklarını aktardı.
Haber: Yılmaz AKPINAR