BUGÜN UYARI, YARIN CEZA VAR!

İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliği’nin talimatları doğrultusunda İskenderun Kaymakamı İskender Yönden öncülüğünde; Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kurum ve kuruluşların yöneticileri ve personelleri ile meslek odaları, genel kolluk birimleri ve özel kolluk birimlerinin de katılımıyla “Sağlık İçin, Hepimiz İçin” mottosu ile bugüne kadar ki en kapsamlı denetim gerçekleştirildi.

Ülkemiz genelindeki tüm İl ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetim kapsamında; “Kontrollü Sosyal Hayat” döneminde temel prensip ve esaslar olarak ön plana çıkan maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarının yanı sıra bütün iş kolları ile yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulup uyulmadığı konusunda denetim yapılırken, aynı zamanda da halka rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik uygulamalar da anlatıldı.

Kaymakam Yönden ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Lütfen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyalım” dedi.

MASKESİZE BUGÜN UYARI, YARIN CEZA VAR!
Kaymakam İskender Yönden maskesiz veya çene altında tutan vatandaşları bugünlük uyardıklarını, yarın ise maske takmayanlara 900 TL ceza uygulanacağını hatırlattı.

Kaymakam Yönden yoldaki ve işyerlerindeki vatandaşlara Türkiye genelinde ve kentteki yayılımın artışıyla ilgili tehlikeye işaret ederek “Vatandaşlarımız covid-19 önlemlerini ciddiye almalıdır. Kurallara uyulmalı, maske ve sosyal mesafe korunmalıdır. Rakamları vermeyeceğim ama şu günlerde gerçekten de yayılımda ciddi artış var” dedi.

Haber: Yılmaz AKPINAR