ŞAMPİYON KUPASINA KAVUŞTU

53 yıllık özleme son vererek TFF 1. Lig’de şampiyon olan ve Süper Lig’e yükselen Hatayspor şampiyonluk kupasına kavuştu.

Antakya Atatürk Stadyumu’nda gerçekleşen kupa törenine TFF Başkanı Nihat Özdemir de katıldı. Sezon boyunca büyük emek veren ve hak ettiği şampiyonluğu elde eden Hataysporlu futbolcuların mutluluğu görülmeye değerdi. Tarihi başarının elde edilmesinde büyük pay sahibi olan ve şampiyonluğun baş mimarı olarak gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da kupa töreninin ardından düşüncelerini paylaştı.

Hatayspor’un 2015-2016 sezonunda 3. Lig’e düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına rağmen doğru yapılanmayla bugünlere geldiğini ifade eden Başkan Savaş, “Hatayspor’a gönül veren herkes şu anda büyük coşku yaşıyor. Çok mutluyuz. 4 yıl içerisinde takımımızı Süper Lig’e taşıdık. Önümüzdeki sezon için çalışmalara şimdiden başladık. Altyapı ve tesisleşmeye büyük önem veriyoruz. İstikrar ve doğru adımlarla Süper Lig’de kalıcı olmayı hedefliyoruz. Amacımız herkesin beğeneceği futbol oynayarak başarı elde etmek. Bunun yanında milli takımımıza da futbolcu göndermek istiyoruz” dedi.

Hatayspor’un başarısında takımdaşlık ruhunun etkili olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Mütevazı bir kadro ile bu başarıyı elde ettik. İnşallah 2-3 yıl içinde Avrupa kupalarında mücadele etmek istiyoruz. Kendimize has bir futbol anlayışıyla mücadele edip kalıcı başarıların altına imza atacağız” ifadelerini kullandı.