ÖĞRENCİLER İSTE’DEN MEMNUN!

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre, İSTE’de göstermiş olduğu üstün performanstan dolayı Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, bu yıl da ÜniAr Gümüş Ödül’üne layık görüldü. İSTE, öğrenci memnuniyetinde devlet üniversiteleri arasında 6 basamak yükselerek, 15. oldu! ‘Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet’ sıralamasında ise İSTE, ilk 10’da.

EN YÜKSEK PUANI ALDI
Türkiye’deki üniversitelerin öğrencilerini memnun etme düzeylerini belirlemeyi ve bu kapsamda üniversiteleri, öğrencilerin memnuniyet düzeylerine göre sıralamayı hedefleyen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın (TÜMA) bu yılki sonuçlarına göre; İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), “Öğrenci işleri, sınav programları, akademik takvim, yönetime katılım, yöneticilere erişim, yönetsel işleyişin etkililiği ve duyarlılığı” gibi unsurların oluşturduğu “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” kategorisinde devlet üniversiteleri arasında ilk 10’da yer alarak, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en yüksek puanı aldı. 

REKTÖR DERELİ’YE ÜNİAR GÜMÜŞ ÖDÜLÜ
Göreve geldiği yıldan bu yana istikrarlı başarısını korumaya devam eden ve üniversiteye nitelik kazandıran Prof. Dr. Dereli de, insan yetiştirme, yeni bilgi üretme, rehber olma, ufuk açma, hayal etme gibi faaliyetlerle ÜniAr Gümüş Ödül’üne layık görüldü.
‘Derslerin ve içeriklerinin, öğretim elemanlarının ilgisinin, sınavların geçerliğinin, öğrenci odaklı iklimin, sınıflardaki öğretme yöntem ve yaklaşımlarının tatminkârlığı’ gibi unsurların oluşturduğu “Öğrenim deneyiminin tatminkârlığı”, ‘Öğretim elemanları ve danışmanlara ulaşılabilirlik, öğrenme güçlüğü durumlarında yardım bulabilme, öğrencinin akademik soru ve sorunlarına duyarlılık’ unsurlarının oluşturduğu “Akademik destek ve ilgi” ve ‘Sertifikalar, kariyer ve yönlendirme, kişisel yetkinlik artırma faaliyetleri, öğrencilere yönelik kurslar, istihdam beklentisi ve desteği’ gibi unsurlardan oluşan “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” kategorilerinde de “A” kategorisinde yer alan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), ‘Kütüphane, araştırma kaynakları, laboratuvarlar, merkezler, araştırma imkânları, özel çalışma alanları ve akademik destek birimleri’ gibi unsurlardan oluşan “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği” ile “Genel Memnuniyet” sıralamasında da geçen yıl olduğu gibi yine ‘B’ kategorisinde yer aldı.

‘ÜLKEMİZE KATMA DEĞER SAĞLIYORUZ’
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu bilimsel araştırmanın sonuçlarının İSTE için son derece memnuniyet ve ümit verici olduğunu belirterek; “Bizleri daha çok çalışmaya sevk edecek olan bu araştırma sonuçları, bir bakıma İSTE’nin eğitim-öğretim ve araştırma kalitesini tescil ediyor. Bu sonuçların elde edilmesinde emekleri olan tüm öğrencilerimize, mezunlarımıza, akademik ve idari personelimize ve tabii ki, desteklerini ve ilgilerini hiçbir zaman esirgemeyen İskenderun’a teşekkür ediyoruz, desteklerinin devamını bekliyoruz” dedi.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın detaylarına https://www.uniar.net/tuma adresinden ulaşılabiliyor.
Haber: Yılmaz AKPINAR