MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 10 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERECEK!

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Korona virüs (Covid-19) tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle Meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Yeterli çoğunluğun sağlandığı Olağan Meclis toplantısına İTSO Meclis Başkanı Okan Belli başkanlığında gerçekleşti.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Temmuz ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, ülkede ve bölgemizde yaşanan ekonomik sorunlara dikkat çekerek, “15 temmuz darbe kalkışmasının üzerinden tam 4 yıl geçti. Bizler her sene 15 temmuz gününde demokrasinin ve milli iradenin önemini, vatanımızın birlik ve beraberliğinin kıymetini yeniden hatırlıyoruz. Demokrasimize ve vatanımıza yapılan saldırıdan dersler çıkarmamız gerektiğini bir kez daha idrak ediyoruz. Ülkemize bu kötülüğü reva görenlerle mücadele etmenin en güzel yolunun, başarı olduğunu biliyoruz. Bizler, iş dünyası olarak, demokratik ve kalkınmış bir Türkiye için çalışmaya üretmeye ve ilerlemeye devam edeceğiz. 15 Temmuz’da demokrasimize sahip çıkmak için hayatları pahasına kahramanca mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Yaşamlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

İŞ DÜNYASI ÖNEMLİ BİR SINAV VERİYOR
Değerli meclis üyesi arkadaşlarım, bilindiği üzere Türkiye olarak içte ve dışta yaşanan terör olaylarının yanı sıra, birçok ilimizde yaşanan depremlerin, çığ, sel gibi doğal felaketlerin ve patlamaların art arda yaşandığı talihsiz günlerden geçiyoruz. Bu sorunların yanı sıra 4 ayı aşkın süredir, tüm dünyanın mücadele ettiği dünya devi ülkelerin ve hatta Dünya Sağlık Örgütü’nün dahi çaresiz kaldığı ve maalesef henüz net bir ilerleme kat edilemeyen koronavirüs salgınının etkileriyle boğuşmaktayız. Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlar yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.
Ne yazık ki bu durumun daha ne kadar süreceği belirsiz. Üstelik dünyanın yeni tanıdığı bir virüsün, tüm küresel dengeleri alt üst etmesi sebebiyle, var olan sorunlara yenileri de eklenmiş oldu. Şunu da ifade etmek gerekir ki, genciyle yaşlısıyla, çalışanıyla işvereniyle tüm vatandaşlarımız bu süreçte kendilerine göre bazı fedakârlıklar yaptı. Türkiye olarak birlik ve beraberliğimizi koruyarak, yardımlaşma ve paylaşma bilinciyle bu zor günleri atlatmaya çalışıyoruz. Özellikle de finansal sorunlar yaşayan, vergi ve prim ödemeleri altında ezilen ve bu süreçte üretimini ve istihdamını korumaya çalışan iş dünyası, önemli bir sınav veriyor.

TEKNOPARK ŞİRKETİ’NİN ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Ancak ifade etmek gerekir ki yaşanılan bu süreç, bize Türkiye olarak eksiklerimizi görme fırsatı verdi. Bu anlamda, yaşanan süre zarfında neler yapabiliriz, bu küresel sorunu Türkiye olarak nasıl en az hasarla atlatabiliriz, bu konulara odaklanılması gerektiğini düşünüyoruz.
Her zaman aktardığımız gibi, bizler üyelerimizden gelen talep ve beklentileri, devamlı olarak bakanlıklar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve kurum ve kuruluşlar ile paylaşmaktayız.

Sorunlarınıza çözüm üretebilmek amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ayrıca İTSO olarak bölgemize değer katacağına inandığımız projeleri, panda minin gölgesinde de olsa, hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. İskenderun Teknik Üniversitesindeki Gümrük Laboratuvarı faaliyetlerini sürdürüyor, yine DOĞAKA ve İSTE işbirliğiyle bölgemize kazandıracağımız Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İTSO olarak kurucu ortak ve yönetim kurulu üyesi olduğumuz, İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknopark şirketinin çalışmaları da start aldı. Teknopark bünyesinde yapılacak tüm ARGE çalışmalarının, bölgemizi geliştireceğine, teknoloji ve üretimde katma değer yaratacağına inanıyoruz. Son dönemde Hatay Valiliği tarafından projesi hazırlanan ve 15’i aşkın meslek dalında yılda yaklaşık 10.000 kişiye eğitim vermesi planlanan, Mesleki Eğitim Merkezi’nin de, İskenderun’a kazandırılması noktasında önemli girişimlerimiz oldu.”

Video konferans yöntemiyle düzenlenen Temmuz ayı Meclis toplantısına, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyesi Müfit Tennioğlu İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, Genel sekreter yardımcısı Özkan Yalçın ve İTSO Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan yardımcısı Necati Sert katıldı.
 
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısına Telekonferans yöntemiyle bağlanan İTSO Meclis üyesi Levent Kılıççıoğlu Meslek guruplarını ilgilendiren sorunlara dikkat çekti.

Temmuz ayı Meclis toplantısında, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan yardımcısı Necati Sert, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı olağan Meclis toplantısında gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR