İSKENDERUN’DA KABOTAJ BAYRAMI COŞKUSU

 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama haftası kapsamında Türkiye’nin çeşitli yerlerinde olduğu gibi Doğu Akdeniz’de İskenderun’da da etkinlikler düzenlendi.

İskenderun’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94’ncü yıldönümü münasebetiyle Atatürk Anıt alanındaki çelenk sunma töreni pandemi nedeniyle kısıtlı katılımla gerçekleşti. 

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Adnan Yener, Şube Müdürü Ahmet Taştekin, Yönetim Kurulu Üyeleri Atilla Demirkent ve Ümit Özdemir, Başsavcı Ahmet Çelikkol, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek ve daire müdürleri katıldı.Saygı duruşu, istiklal marşının okunmasının ardından, İskenderun Liman Başkanlığı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Çelenk töreni sonrasında İskeleden teknelerle İskenderun Körfezine açılan protokol daha sonra denize çelenk bıraktılar. Bu arada Sahil Güvenlik, römorkörler ve tekneler denizde çeşitli gösterileriyle kutlamalara renk kattı.