HATAYLI YATIRIMCIDAN TKDK’YA PANDEMİYE RAĞMEN 77 MİLYONLUK YENİ YATIRIM

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Hatay İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, pandemiye rağmen Hatay’da 77 milyonluk yeni yatırım projesinin kuruma teslim edildiğini ve değerlendirilmeye başlandığını belirtti.

IPARD II- 9. Çağrı döneminde sona eren Kırsalda Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi kapsamında, 77 milyon TL tutarında proje alındığını belirten Özgürsoy, yatırım konusunda ilçeler ve sektörel bazda çeşitlilik olduğunu söyledi.

İl Koordinatörü Özgürsoy; tıbbi ve aromatik bitki distilasyonu ve paketleme ile sera altı üretimi, bal üretim tesisi, arıcılık, zeytinyağı üretim tesisi, Hatay yöresel ürünler üretim tesisleri ile fabrika satış mağazası, pamuk yağı tesisi, kırsal turizm, alabalık üretim tesisi, yenilenebilir enerji tesisi kurulumlarının destekleneceğini ifade ederek, “Yapılacak olan yatırımların çiftçilerimize, üreticilerimize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞVURU DÖNEMİ BİTMEDİ, HAYVANCILIK BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
TKDK 9. Proje çağrısı kapsamında; proje teslim tarihi 27 Temmuz tarihinde sona erecek olan ve toplam yatırım büyüklüğü 20 milyon lirayı bulan Süt ve Et Üreten Tarımsal İşletmeler (Hayvancılık) sektörüne yönelik projelerin de ayrıca hazırlanmakta olduğunu vurgulayan Özgürsoy, “Kırsaldaki yatırımları ve üretim kapasitesini artırmayı, istihdama katkı sunmayı hedefleyen bu çağrı döneminde hayvancılık alanındaki hibe oranlarının % 70’leri bulması bu alandaki yatırımcılar için TKDK’ yı cazip hale getiriyor” diyerek sözlerini tamamladı.
HABER MERKEZİ