YAYMAN’DAN MECLİS’TE 27 MAYIS ÇIKIŞI

Sabah Gazetesi Yazarı Duayen Gazeteci Yavuz Donat ve Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın, 27 Mayıs kararlarının yok sayılmasıyla ilgili Meclis konuşmasını yazdı.

Donat, “Hüseyin Yayman’ı kutluyoruz. Gerçek gündemden kopmadığı için. Koronalı günlerde seçim bölgesindeydi… Hatay’da… Esnafın arasında… Tarlada… Üreticinin yanında” derken..
Selvi ise, “Yayman’dan Meclis’te 27 Mayıs çıkışı” başlığıyla siyaset bilimi profesörü olan Yayman’ın, önemli bir konuşma yaptığını makalesine taşıdı.

HÜSEYİN YAYMAN VE MECLİS TUTANAKLARI
Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat köşesinde şu bilgileri paylaştı;
“Hüseyin Yayman… Hatay Milletvekili… Salı günü Meclis’te konuştu.
“Sayın Başkan, değerli Milletvekilleri” dedi… Ve… “Yavuz Donat bir öneride bulundu” diye devam etti.
Önerimiz… 27 Mayıs… Yassıada…
“Darbe mahkemesinin verdiği kararların yok hükmünde sayılması…
Meclis’in bu konuyu ele alması” idi.
Hüseyin Yayman “Önerimizi paylaştı.”
“Böyle bir kararın alınması yüce Meclis için büyük bir sorumluluk, hepimiz içinde bir borçtur” dedi.

Hüseyin Yayman’ı kutluyoruz.
“Gerçek gündemden” kopmadığı için.
Koronalı günlerde seçim bölgesindeydi… Hatay’da… Esnafın arasında… Tarlada… Üreticinin yanında.
Salı günü Meclis çalışmaya başladı… Hüseyin Yayman “İlk konuşmacıydı.”
Darbeleri kınayarak… Adnan Menderes’i, Hasan Polatkan’ı, Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle anarak…”

BU ÇABA BENİ UMUTLANDIRDI
Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi ise şu önemli yazıyı paylaştı;
“Meclis, demokrasimiz açısından kara bir gün olan 27 Mayıs’ta kapalıydı. 48 gün sonra açıldıktan sonra AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman söz aldı, kürsüye çıktı. Aynı zamanda siyaset bilimi profesörü olan Yayman, önemli bir konuşma yaptı.

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, 27 Mayıs’ın izlerini silmek için Yassıada’da bir Demokrasi ve Özgürlükler Adası kurulmuştur. Bu Demokrasi ve Özgürlükler Adası, toplum hafızasından ve Yassıada’dan darbenin izlerini silmekle beraber, aynı şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Mustafa Şentop’un başlattığı Yassıada mahkemesi kararlarının yok sayılması konusunda da Türkiye medyasında çok önemli haberler çıkmıştır. Önce Sayın Yavuz Donat bunu yazdı, sonra Sayın Abdulkadir Selvi yazdı ve muhakkak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Yassıada kararlarının yok sayılması konusunda bir karar alması, tarihi bir sorumluluktur ve bunu Türkiye demokrasisine hepimizin ödeyeceği bir borç olarak anmak isterim” dedi. Milletvekilleri alkışladılar.

Yayman, “Bir daha darbelerin olmaması için bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 27 Mayıs darbesinden başlayarak tüm darbecilerin yaptığı yönetmeliklerin, düzenlemelerin ve hukuksal metinlerin ortadan kaldırılması çok çok önemlidir” dedi. Yine milletvekilleri alkışlarıyla destek verdiler.

Daha önemlisi, CHP başta olmak üzere muhalefet milletvekillerinden de bu öneriye itiraz gelmedi. Bu tablo darbelerle mücadele ve 27 Mayıs kararlarının yok sayılması çabasında beni umutlandırdı.”