TURİZM YATIRIMLARI HEYECAN VERİYOR!

Arsuz ilçesinde Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesinin temeli törenle atıldı.

Vali Rahmin Doğan, Madenli Mahallesi’ndeki törende yaptığı konuşmada, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği yatırımların önemini anlattı. Göreve başladığı günden bu yana Hatay’ın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için ciddi çalışmalar yürüttüklerini belirten Doğan, proje için büyük çaba harcandığını dile getirdi.

Vali Doğan, 108 yatın demir alabileceği yat limanı iskelesinin bitme aşamasına geldiğini, tesisin arka kısmını su sporları merkezi olarak planladıklarını ve geçen hafta ihalesini yaptıklarını aktararak şöyle konuştu:
“İnşallah 2021 Eylül ayında burada uluslararası yelken yarışları yapılacak. Karşıdaki alan da sosyal donatılar olarak planlandı. Bu alan içerisinde 3 lokanta, restoran, 2 kafeterya ve diğer sosyal donatı alanları olacak. Sol tarafında da otoparkların ve diğer donatıların olacağı alan altyapı planlaması da geçen hafta yapmış olduğumuz ihalenin içerisindedir. Karşı taraftaki alanı ise Büyükşehir Belediyesinin talebi doğrultusunda 10 yıllığına 2 milyon lira bedelle Büyükşehir Belediyesine kiraladık. Hatay’ın özlemle beklediği HADO ile Lübnan, Beyrut ve KKTC’ye gitme hayallerini inşallah kısa süre içerisinde gerçekleştirmiş olacağız.”

Vali Doğan, yaklaşık 2 ay sonra 3 yatırımın da tamamlanmasını planladıklarını ifade etti.

HADO TAŞIYACAK
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da yazın sonundan itibaren öncelikle Lübnan, KKTC ve Mersin’e seyahat edecek vatandaşları HADO ile taşıyacaklarını belirtti.Bununla hem turizme hem de kültürel ve ticari faaliyetlere önemli katkı sağlayacaklarını anlatan Savaş, 1670 metrekare alana 4 milyon 600 bin lira bedelle gümrük sahası inşa edildiğini, buranın da yaklaşık 3 ay içerisinde bitirileceğini dile getirdi.

HEYECAN VERİYOR
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin konuşmasında, “Bu proje bana bu zamana kadar ilimizde yapılan projelerden daha çok heyecan veriyor. Sağ olsun Sayın Valimiz burada kendisine ait tasarruf ettiği bir bölge için bölge Milletvekillerimizle beraber bu bölgede HADO’nun hayata geçmesi için ciddi bir katkı verdiler kendilerine Arsuz halkı ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

BU İŞBİRLİĞİ HATAY’A BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel konuşmasında, “Bugün burada çok güzel bir projenin temel atma töreninde birlikteyiz. Su Sporları merkezi, Yat Limanı ve Hatay Deniz Otobüsleri işletmesinin inşallah önümüzdeki günlerde şehrimize ve hemşerilerimize hizmet vereceği güzel bir tesisin temelini atılmasına heyecanla birlikte iştirak ediyoruz. Bu projenin İlimize kazandırılmasında Sayın Valimize ve Milletvekillerimize bu işbirliği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar butona basarak Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve HADO İşletmesinin temelini attı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşmasında ayrıca, “Hatay’da salgının başladığı günden bugüne kadar pozitif vaka sayısı 320’dir. Afrin ve İdlib’e görev için Hatay’a gönderilip fakat operasyon bölgelerine geçmeden yapılan testlerde pozitif çıkan vakalar, Hatay’da sağlık kuruluşlarında tedavi edilmiştir. Operasyon bölgelerinde sivil, asker veya polis pozitif vakamız yoktur” dedi.