SPOR TESİSLERİNDE TAHSİS, MAĞDURİYETE ÇÖZÜM!

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 09.06.2020 Salı günü saat 15.00’da Belediye Meclis Salonunda toplanıyor.
Korona virüs salgını dolayısıyla iki aydır toplanamayan meclisin gündeminde 32 madde var.

İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin itirazların değerlendirilerek sonuçlandırılmasına yönelik meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporunun görüşülmesi.. Belediye Encümeni, Plan ve Bütçe Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu üye seçimi ve İmar Komisyonu üye seçimi gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Mecliste ayrıca, belediyeye ait Sarıseki mıntıkasında bulunan Fuat Tosyalı Gençlik Merkezi olarak isimlendirilen 2342 ada 2 nolu parselin 11.251 m² alanı ve üzerindeki muhtesatları ile Aşkarbeyli mıntıkası 6371 parselin yaklaşık 18.426 m² alanı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne tahsis edilmesi konusunda karar alınması ve alınan karar ile ilgili sözleşme ve protokol imzalamak maksadı ile Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı’ya yetki verilmesi de görüşülecek.

ÜCRET İADELERİ HAKKINDA KARAR
Gündemin bir diğer önemli konusu, 2020 yılı içerisinde yapılan rezervasyonlarda coronavirüs (covid-19) sebebiyle düğününü gerçekleştiremeyen ve gerçekleştirmek istemeyen rezervasyon sahiplerinin başvuru yapmaları halinde mağduriyetlerinin giderilmesi için yatırmış oldukları ücretlerinin iade edilmesi hususunda gerekli kararın alınması olarak belirlendi.

KİRACILARIN DİKKATİNE
Bu arada kira alacaklarının koronavirüs (covid-19) sebebiyle ertelenmesi veya alınmaması yönünde karar alınması da gündem maddeleri arasında yer buldu.
Mecliste son olarak Belediye Başkanlığının 2019 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi, 2019 Yılı Kesin Hesabının Meclisce görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi ve Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verilmesi ele alınacak..