VATANDAŞIN ÖNCELİĞİ BİZİM ÖNCELİĞİMİZ

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Başkan Tosyalı, “Belediye ticaret yapmaz. Bizde bina dikeceğiz, ama bozuk yolda o binaya nasıl gideceğiz? Öncellik vatandaşın tercihleri” diyerek, ‘örnek belediyecilik’ anlayışı içinde çalıştıklarını aktardı.

Başkan yardımcıları ile müdürlerin katıldığı toplantıda, “İşimiz hizmet, gücümüz millet” diyen Başkan Fatih Tosyalı, şu açıklamalarda bulundu:

‘ASFALTSIZ YOL KALMAYACAK’
“Belediyemiz bünyesinde 121 aracımız var. Daha önce 82 idi. 17 araç daha aldık.
Geçtiğimiz döneme göre araçlarımız artmasına rağmen yüzde 36 tasarruf sağladık.
Makina ikmalde yüzde 48 tasarruf oluştu. 165 bin ton sıcak asfalta ihtiyacı vardı, ilk ihaleyi yaptık. Cuma günü de 65 bin ton sıcak asfaltı dökmüş olacağız. Sadece ana sokaklar değil, ana artelleri de asfaltlıyoruz. 2021’de asfaltsız yol kalmayacak. 650 bin metrekare parke taşı ihtiyacı var. Kaldırımlara da başlıyoruz.

‘BÜYÜKŞEHİRE DE KATKI SUNUYORUZ’
11 tane taziye evini restore ettik. İskenderun sahilinde ışıksız yer kalmayacak.
Sinekler askerlik çağına geldi, iki yıldır ilaçlama desteğinde bulunuyoruz. HBB’nin sorumluluk sahası olmasına rağmen katkı sunuyoruz. Kültür faaliyetlerine büyük önem verdik. Kent orkestrasını kurduk. Aile danışma merkezleri kurduk. 4 bin kişiye evde sağlık hizmeti veriyoruz.

‘YENİ STADA BAŞLIYORUZ’
10 semt sahası ve 5 basketbol sahasının ihalesini yaptık. Stat ile ilgili kesin kanaat oluştu. İSTE ile görüşüp, yakında çalışmalara başlıyoruz. Sakarya ve İsmet İnönü mahallesinden, otobana bağlantı yapıyoruz. Proje ihalesini yaptık. Halen maske üretiyoruz. Ücretsiz maske dağıtmayı sürdürüyoruz. Göreve geldiğimizde belediye, işçilerin maaşını ödeyecek durumda değildi. Bugün ne piyasalara, ne esnafa ne de çalışanlara bir kuruş borcumuz yok. Örnek gösteriliyoruz.

‘MİLLET BAHÇESİNİ TOKİ YAPACAK’
Sakarya’da ki tesisi, BİLSEM’e tahsis ediyoruz. Ziraat bahçesine yakında güzel bir projeye başlıyoruz. Stadın yerine Millet bahçesi yapıyoruz. TOKİ yapacak, belediyemizden bir kuruş çıkmayacak. 20 dönüm tapu bizde.
Kültür evleri yapıyoruz. Sosyal tesisleri kademeli olarak hizmete açacağız. Kitap fuarımızı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Yeni sanayi sitesi için Denizciler’de 40 hektarlık alanı planlıyoruz.

‘PANDEMİ SÜRECİNİ İYİ YÖNETTİK’
Dezenfektanda hangi kurum, hangi işyeri, özel veya resmi her yere destek verdik.
On binlerce gıda destek paketi dağıttık. Fırınlarımızın desteği ile ücretsiz ekmek dağıttık. Kolonya ve maske dağıttık. Başarılıyız çünkü işimizi severek yapıyoruz. Lütfen maskesiz dışarı çıkmayalım.

‘KAMU GÖREVLİLERİ ETİK SÖZLEŞMESİ ÖRNEK OLACAK’
Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi’ni tüm çalışanlarımıza imzalatacağız. Bir kuruş zayi olmasın diye çabalıyoruz. Bilmeden yanlış olur, ama bilerek yanlış yapana tolarans tanımayız. İskenderun’un, Bütünşehir ve il olmasından yanayım. İskenderun sınırları içine girmek isteyen mahalleler var. HBB ile uyum içinde çalışıyoruz.

‘BELEDİYE TİCARET YAPMAZ’
Belediye ticaret yapmaz. Bizde bina dikeceğiz, ama bozuk yolda o binaya nasıl gideceğiz? Öncellik vatandaşın tercihleri. Borçlar yüzünden her ay 3.5 milyon lira ödüyoruz. Önceliklerimiz değişti. Asfalt ve kaldırımları yapmayabilirdim. Ama vatandaş ne isterse odur.
Bize gelen raporda sadece komisyon üyesi İbrahim Yavuz’un şerhi vardı. Bir de öneri vardı. Komisyon üyelerimizi bilgilendirdik. Kendilerine teşekkür ederim. Ama biz toplantıyı mecliste yaptık. CHP grubu orada konuşamadığını dışarıda konuştu. Takdir kamuoyunun..

‘YANLIŞ YAPAN CEZASIZ KALMAZ’
İki tesisi gençlik spor müdürlüğüne tahsis ediyoruz. Vakfa devir diye bir şey söz konusu olamaz. 250 bin nüfusu bir türlü tamamlayamadık. İskenderun’da iş yapan ve çalışan ama başka ilçede yaşayanlar ikametlerini buraya taşısınlar.
Belediyemiz ile ilgili her kim yanlış yapıyorsa, gereği yapılır. Yanlış yapan cezasız kalmaz! Müdürlüklerle ilgili fatura belge varsa, savcılığa gidilsin.
Ziraat bahçesi konsepti içinde, Kültür ve Sanat Kongre merkezi yapacağız. Borçlanacaksak böyle büyük hizmetler için borçlanacağız.”