NARDÜZÜ YOLUNDA PARKE TAŞINI SÖKTÜLER, ÖYLE BIRAKTILAR!

Arsuz’un birçok mahallesinde yaşanan yol sorunu vatandaşları isyan noktasına getirdi. Nardüzü mahalle sakinleri aylardır yapılmayan asfalt nedeniyle tozun getirdiği hastalıkla mücadele etmeye çalıştıklarını belirttiler.

Uzun yıllardır Arsuz bölgesinde yaşanan yol ve asfalt sıkıntısı günden güne tepkilerin artmasına neden olurken, Şehit Er Ali Türkmen caddesi üzerinde yapılması planlanan asfaltın aylardır yapılmaması tepkilere neden oldu.
Mahalle sakinleri aylardır tozla birlikte yaşamaktan bıktıklarını belirtmek ve seslerini yetkililere duyurmak için yol kenarına geçerek haber ekibimize yaşadıkları sorunları anlattılar.

‘KİMSE SESİMİZİ DUYMUYOR’
Konu yol ve oyun oynamak olunca, ilk başta seslerini duyurmak için çocuklar kamera karşısına geçti. Yolun bir an önce yapılması için Büyükşehir belediyesine seslenen çocuklar oyun oynayamadıklarını ve bisiklet süremediklerini belirttiler.

Mahalle sakinleri ise “Uzun süredir bozuk olan yol daha önce parke taşlarıyla döşenmişti. Ancak Büyükşehir belediyesi gelip söktü ancak bir daha uğramadı. Şu anda tüm vatandaşlar perişan durumdayız. Defalarca görüntü çekip kendilerine göndermemize rağmen kimseye sesimizi duyuramadık” dediler.
Arsuz ile İskenderun’u otobana bağlayan ve aynı zamanda fabrika servislerinin de kullandığı yolunu durumu içler acısı. İnsanca yaşamak isteyen vatandaşlar “Bir kilometrelik asfalt dökülemiyor mu? diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Haber: Cuma KESEROĞLU