LÜTFÜ SAVAŞ İÇ İŞLERİMİZE KARIŞIYOR!

İyi Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, Beyzade Fm’de ki canlı yayında, “Bakın yollar berbat. Sinek ile bile mücadele edemiyorlar. Büyükşehir paldır küldür gidiyor. Bizimle hiç istişare ettikleri yok. HBB’nin yaptığı hiçbir yatırımdan bizim haberimiz olmuyor. Millet İttifakının bir bileşeni olarak görevinizi yerine getirmezseniz ‘Ben yaptım oldu, kimseye sormam’ derseniz kusura bakmayın bizde sizi savunacak değiliz” dedi.

ETİK DEĞİL
İyi Parti’nin HDP/FETÖ ile ilişkilendirilmesi ve içinde bulunduğu millet ittifakının son durumu ile ilgili soruya Şefik Çirkin;”Öncelikle şunu belirtelim ki, Millet İttifakı, Cumhur İttifakından sonra kuruldu. İttifaksız olmayacak bir sistem kuruldu. Yüzde 50 oy almak gerekecek, kimsenin tek başına bu süreçte oy oranına erişmesi mümkün gözükmüyorken ve yüzde 10 barajını da kaldırmayacaksınız. Siz bir ittifak kuracaksınız sonra karşınızda bir ittifak kurulacak, onları FETÖ-PKK ile ilişkilendirip her türlü iftirayı atacaksınız. Bu etik değil. Iğdır’da biz İYİ PARTİ olarak HDP değil de MHP kazansın diye aday çıkarmadık. Genel Başkan düzeyinde konu konuda açıklama dahi yaptık. Ayrıca İyi Parti seçimlerde nerede aday çıkardıysa HDP orada aday çıkardı. HDP’nin aday çıkardığı yerde İyi Parti kaybetti. Nasıl oluyor da HDP ile ittifak beraberlik oluyor?İyi Parti, çoğunluğu ülkücü ve vatansever milliyetçilerden oluşan bir partidir. Bunların arasından PKK’lı çıkması mümkün değildir.

Millet İttifakının kazandığı bazı illerde HDP de destekledi diyorlar. Bizim ittifak içerisinde olamayan bir partinin seçmeni kendilerine oy verince iyi, başka birilerine verince kötü. Bakın 7 Haziran 2015 seçimlerinden 700 bin seçmen HDP’ye veriyor sonra sonucu beğenmeyip yaptıkları 1 Kasım erken seçimde bu oy oranı Ak Parti’ye geçiyor. Şimdi onlar geçmişte Ak Parti’ye verirken, HDP ile çözüm sürecinde beraber olurken bir şey yok. Bizim HDP ile ittifak içinde olmamamıza rağmen, çünkü Millet İttifakı İyi Parti, CHP, DP, Saadet Partisinden oluşmuştu. Hatta Saadet Partisi her yerde kendi adaylarını çıkarmışken nasıl oluyor da HDP ile ittifak oluyor. Ağızlarında sakız olmuş bir PKK bir FETÖ diyorlar. Biz üzerinde de çok durmuyoruz, çünkü bu söylemlere genel olarak inanan da yok bir ankette Türkiye’nin yüzde 3’ü inandığı belirtildi. Biz işimize bakıyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR PALDIR KÜLDÜR GİDİYOR
Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilerinin sorulması üzerine Başkan Şefik Çirkin; “Hatay Büyükşehir Belediyesi ile çok iyi ilişkilerimiz var diyemeyiz. Öncelikle şunu belirteyim Lütfü Savaş arkadaşımızdır, ülkücü kökenlidir. Ancak HBB’nin yaptığı hiçbir yatırımdan bizim haberimiz olmuyor. Millet İttifakının bir bileşeni olarak görevinizi yerine getirmezseniz ‘Ben yaptım oldu, kimseye sormam’ derseniz kusura bakmayın bizde sizi savunacak değiliz.” 

YOLLAR BERBAT!
Seçimlerden evvel köylere güzel hizmet gitti. Bil hassa yol çalışmalarında. Köyler de seçimde karşılığını verdi. Fakat seçimlerden sonra aynı hizmet yok. Bunu bütün vatandaşa söylüyor. Bakın yollar berbat. Sinek ile bile mücadele edemiyorlar. Büyükşehir paldır küldür gidiyor. Bizimle hiç istişare ettikleri yok.İç işlerimize karıştığı kanaatindeyiz, bu konuda yakında bir açıklama yapabiliriz. Aslında açıklamakta istemiyoruz, sonuçta bir ittifak var. Bu ittifak Türkiye’ye faydalı bir ittifaktır. Bunu Hatay’a gömmek istemiyoruz. Bu ittifaka bel bağlamış anti demokratik durumdan rahatsız olan vatandaşlarımızın umudunu kırmak istemiyoruz.  Sn. Karamollaoğlu, Sn. Meral Akşener, Sn. Kılıçdaroğlu ülke düzlüğe çıksın diye ilkeler üzerinden bir şey yapmaya çalışırken onu da baltalamak istemiyoruz. Bu arkadaşımız belki düzelir aklını başına alır diye bekliyoruz ama çok da umursamıyoruz”.

MİLLETİMİZ KUTUPLAŞTIRMA SİYASETİNDEN BIKTI
Milletimiz Ak Parti’nin getirdiği kutuplaştırma siyasetinden bıktı. Laik/anti laik, hain/vatansever/ inanan/inanmayan, gibi ayrıştırmalardan usandı. Artık yeni bir yüz, yeni soluk, yeni bir siyasi hareket görmek istiyordu. İyi Parti bu talepler karşılığında kuruldu. Milletimiz kurdu. Ve kısa sürede girdiği ilk seçimde tüm engellemelere rağmen yüzde 10 civarında aldığı oy oranıyla bunu gösterdi.

Hatırlarsanız İyi Parti kurulduğunda seçime girmesini engellemek için erken seçim kararı alındı. İyi parti seçime girmeyeceği kararı alınacakken CHP bize 15 ödünç milletvekili vererek Kılıçdaroğlu demokrasinin önünü açtı. Daha sonra seçime girebilir kararı verilmek zorunda kalındı. İlk seçimlerde de meclise girdik şimdi ilk seçimde daha iyi sonuçlarla sandıktan çıkacağız.MHP’de geçmişte aynı mücadelede omuz omuza yürüdüğümüz arkadaşlarımız var hepsine başarılar diliyorum. Ancak milletimizde yeni bir yüz baskısı vardı biz bunu yerine getirdik” şeklinde konuştu.