KIRIKHAN-TOPBOĞAZI YOLU AÇILDI

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı kısa sürede tamamlanan, Kırıkhan merkez ile Topboğazı arasındaki ulaşımı sağlayan yolun açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediye idarecileri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Kırıkhanlı vatandaş katıldı.

Hatay’ın her ilçesi gibi Kırıkhan’ın da çok sayıda hizmete ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Savaş, “Biz Hatay’ı ticaret ve turizmin merkezi yapmak istiyoruz. Bununla birlikte kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik gelirini arttırmak istiyoruz. Tüm bunlar için EXPO’ya ev sahipliği yapacağız. Bunun için HADO projemizi hayata geçireceğiz. HADO projemizi hayata geçirmek için yolumuzu açan Sayın Valimize çok teşekkür ederim. Mersin, Kıbrıs ve Lübnan seferlerin başlaması için pandemi sürecini yakından takip ediyoruz” dedi.

Başkan Savaş konuşmasının devamında ekmeğini topraktan kazanan hemşehrileri için hayata geçirecekleri projenin müjdesini verdi. Projenin tüm detaylarını iki hafta sonra açıklayacaklarını ifade eden Lütfü Savaş, “Büyük tarla sahibi vatandaşlarımızın yanı sıra küçük çapta toprağı olan ve geçimini bundan sağlayan hemşehrilerimiz için hayata geçireceğimiz projeyi iki hafta sonra açıklayacağız. Projemizle zor durumdaki üreticilerimizin ekonomisine değer katmak istiyoruz” dedi.

KIRIKHAN İÇME SUYU PROJESİ SONBAHARDA BAŞLAYACAK
Başkan Savaş Kırıkhanlı hemşehrilerine bir müjde daha verdi. Müjdesinin içme suyu şebekesi olduğunu açıklayan Başkan Savaş, “Altyapıya her zaman büyük önem verdik. Bu sene de sadece altyapı çalışmaları için 751 milyon liralık bütçe ayırdık. Bu bütçenin 42 milyon lirasını Kırıkhan için harcayacağız. Kırıkhan merkezdeki tüm mahallelerin içme suyu problemini çözüme kavuşturacağız. Pandemi süreci olmasaydı çalışmamıza başlamış olacaktık ancak korona virüsten dolayı başlama tarihimizi ertelemek zorunda kaldık. Bu sebepten ötürü sonbahar aylarında projemizi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.