İSKENDERUN FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ’NDEN KAN BAĞIŞI

İskenderun Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ve Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu Türk Kızılay’a destek amacıyla bir araya geldikleri Atatürk Anıt Alanında kan bağışında bulundular.
Türk Kızılay’ın kuruluş yıldönümünün yanı sıra, kan stoklarının azalması üzerine Kızılay’ın yaptığı çağrıya destek vermek üzere harekete geçen İskenderunlu Fenerbahçeliler kentteki tüm vatandaşları kan bağışı kampanyasına davet etti.

İskenderun Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mustafa Düzen, kan bağışından önce yaptığı konuşmada vatandaşların ve İskenderun’daki tüm Fenerbahçelilerin bu sıkıntılı dönemde duyarlılık göstererek kan bağışı kampanyasına katılmalarını canı gönülden istediklerini, kampanyanın bir hafta boyunca süreceğini söyledi.

Her yıl geleneksel olarak kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Başkan Mustafa Düzen; “Fenerbahçe kurtuluş savaşında misak-ı milli sınırlarını korumak için çalışmalarını iptal edip 2 sene boyunca liglere katılmadı. Daha sonra birçok Fenerbahçeli oyuncu vatanı uğruna canını feda etti, birçoğu da Gazi oldu. Biz de bu düşünceyle 11 Haziran Türk Kızılay’ının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kan bağışı kampanyası düzenlemeye karar verdik. İçinde bulunduğumuz Pandemi sürecinde maalesef kan stoklarının minimum seviyeye indiğine tanık oluyoruz. Bunun için zor günleri daima birlik, beraberlik içinde, dayanışma ruhuyla aşan bir millet olarak tüm vatandaşlarımızı kan bağışına destek vermeye çağırıyoruz. Biz Fenerbahçeliler olarak vatanımız için gerektiğinde hem kanımızı hem de canımızı vermeye hazırız. Bugün buraya gelip kampanyaya katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasından sonra dernek yönetim kurulu üyeleri ve taraftarlarla birlikte kan bağışında bulundular. Kampanyaya İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş de bizzat gelerek destek verdi. İskenderun Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri, Kan bağışı etkinliğine katılan İskenderunlu Fenerbahçelilere teşekkür etti.