HEM EĞİTİM HEM DE EĞLENCE

İskenderun Gençlik Merkezi ve Akdeniz Mülteci Sığınmacılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ve İskenderun Atlı Spor Kulübünde gerçekleşen çeşitli eğitimlerde 10 Türk 10 Suriyeli toplamda 20 çocuk; Binicilik, Okçuluk, Dart eğitimi ve etkinlik saatinde farklı eğitimler alıyorlar.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, haber ekibimize yapılan çalışmaları anlatarak, “Pandemi sürecine uygun olarak maske ve mesafe kurallarına ekstra dikkat edilerek gerçekleşen eğitimlerde çocuklar 2 hafta boyunca hem eğitime hem de eğlenceye doyacak.

Gençlere Pandemiyle mücadele kapsamında koruyucu ve farkındalık artırıcı eğitimler de veriliyor. Günün belirli saatlerinde 45 dakikalık eğitimlere giren çocuklar birlikte daha kaliteli vakit geçirmek, stresle mücadele ve bir kaynaşma sağlamak amacı ile bir araya geldi.

Gençlik Merkezi ve Akdeniz MÜL-DER ekibinin birlikte çalışmalar yaptığı eğitimde hem eğitimci hem de Psikologlar çocukların ilk günden son güne raporlamalar yaparak olumlu ve olumsuz yönleri belirliyorlar. Bu anlamda eğitimler de veren Psikologlar çocuklarla yakından ilgileniyor. Sabah saatlerinde eğitime başlayan çocuklar 10.00-16.00 saatleri arasında eğitimde kalan çocuklar, öğle ve ara öğünlerini de yiyerek evlerine uğurlanıyorlar” dedi
Haber: Cuma KESEROĞLU