DOĞU AKDENİZ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRÜ ‘HAYRETTİN YILDIRIM’ OLDU

Yaklaşık 9 aydır vekâleten Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü görevinde bulunan Akif Ertekin’in yerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2020-264 sayılı karar gereğince, Doğu Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım asaleten atandı.
Yıldırım, Cilvegözü Gümrük Müdürlüğü’nde bir dönem Gümrük Müdürü olarak görev yaptı.

HAYRETTİN YILDIRIM KİMDİR?
Doğu Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım, 25.12.1968 tarihinde Sivas’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Sivas‘ta tamamladıktan sonra 1989 yılında Atatürk Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitenin işletme Bölümünde Muhasebe–Finansman dalında Yüksek Lisans yaptı. 1990 yılında Teşkilatta Gümrük Muayene Memuru olarak göreve başladı. İzmir, Tekirdağ, Erzurum ve İstanbul’da Muayene Memuru olarak görev yaptı. 2003 yılında yapılan Gümrük Müdür Yardımcılığı ve 2006 yılında yapılan Gümrük Müdürlüğü sınavını kazandıktan sonra Ankara, Kayseri, Samsun, Cilvegözü ve Kahramanmaraş Gümrük Müdürlüklerinde Gümrük Müdürü olarak görev yaptı.
2016-2017 yılları arasında Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünde Bölge Müdür Yardımcısı görevini üstlendi. 09.10.2017 tarihinden itibaren Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü görevini vekâleten yürütüyordu.
Haber: Yılmaz AKPINAR