BAKAN SOYLU HATAY’DA ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit Piyade Er Mehmet Günay’ın Hatay’daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Soylu, 30 Mayıs’ta Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Günay’ın Altınözü ilçesindeki babaevini ziyaret etti.
Şehit annesi Şemse ve baba Hüseyin Günay’a taziyelerini ileten Soylu, ailenin acısını paylaştı. Soylu’ya ziyaretinde, Hatay Valisi Rahmi Doğan, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da eşlik etti.

İDLİB’DEKİ BRİKET EVLERİ İNCELEDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’nin İdlib kentinde, Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan siviller için yapılan briket evlerde incelemede bulundu.

Soylu, Hatay’da katıldığı İdlib İnsani Yardım Toplantısı’nın ardından Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan İdlib’e gitti.

AFAD öncülüğünde, Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçan siviller için burada yapılan briket evleri inceleyen Soylu, insani yardım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Soylu’ya Hatay Valisi Rahmi Doğan, Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Milletvekili Hüseyin Yayman, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz da eşlik etti.

TWİTTER’DAN AÇIKLAMA YAPTI
Bakan Soylu, Hatay’da gerçekleşen İdlib İnsani Yardım Toplantısı sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan açıklama yaptı. Bakan Soylu, “Bugün sınırın öteki tarafında, İdlib’de bir dramı çıplak gözlerimle gördüm. Onlar da insan, biz de insan. Liderimizin, ülkemizin, insanımızın yaptıklarını görünce. Allah’ım, iyi ki bu asil, merhametli, vicdanlı Milletimizin bir ferdiyim. Şükürler olsun” ifadesini kullandı.