VALİ DOĞAN HİZMETTE SINIR TANIMIYOR!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Meclis Binası ve Adalı Konağı’nda restorasyon çalışmasına başlandığını müjdeledi. Vali Doğan, “En kısa sürede hizmete sunacağız. Hatayımıza hayırlı olsun” dedi.

Hatay Devleti döneminde bir süre meclis salonu olarak kullanılan tarihi yapı daha sonra uzunca bir süre sinema salonu olarak kullanılmış, ardından da yaklaşık iki ay öncesine kadar kültür merkezi ve künefe salonu olarak kullanılan bina Vali Doğan’ın girişimleriyle kamulaştırılarak restorasyon çalışmalarına başlanmıştı.

Söz konusu binanın Hatay Devleti’nin ilk meclis toplantısını yaptığı bina olduğunu aktaran Vali Doğan, “Hatay’ın anavatana katılmasının ardından çeşitli amaçlarla kullanılmış ancak asıl amacıyla kullanılmamış. Göreve başladıktan sonra binanın kamulaştırılması ve amacına uygun kullanılması için girişimde bulunduk. Hem bu binayı hem de bitişiğindeki Adalı Konağı’nı valiliğimizce kamulaştırdık. Öncelikli hedefimiz binayı aslına uygun şekilde restore etmek. Ardından meclis binasını kültür-sanat merkezi olarak dizayn edeceğiz. Bitişiğindeki konağı ise mutfak sanatları merkezi olarak hazırlayacağız.”
Doğan, binaların hemen yanındaki eski Antakya Oteli’nin yerini de konağın bahçesiyle birleştirip birlikte bir alan haline getireceklerini söyledi.

ÜST KATTA KÜTÜPHANE OLACAK’
Binanın tarihi ve çok güzel olduğunu vurgulayan Vali Doğan, şunları kaydetti:
“Konut içerisinde 450 kişilik bir salon bulunuyor. Bu kısım yine kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapıldığı alan olacak. Üst katındaki balkon kısmı da kütüphane, gençlerimizin, çocuklarımızın zamanlarını geçirebilecekleri bir mekan haline gelecek. Öncelikli hedefimiz binayı aslına uygun şekilde restore etmek. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Projeyi kurula sunacağız. Kuruldan çıktıktan sonra da restorasyon çalışmalarını yaparak Hatay halkının hizmetine açacağız. Hatay’ımıza hayırlı olsun.”

Vali Doğan ayrıca, asfalt çalışmaları tamamlanan Samandağ- Arsuz yolunda ise trafik işaretlemelerinin ve oto korkuluk çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Doğan, bu süreçte desteklerini esirgemeyen hükümete, milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR