SOSYAL MESAFELİ İLK CUMA NAMAZI KILINDI

İskenderun’da ilk Cuma Namazı, Nihal Atakaş cami avlusunda sosyal mesafe gözetilerek, deniz kenarında kılındı.

Koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle ibadete iki ayı aşkın süredir verilen aranın ardından cami avlularında ilk kez kılınan Cuma namazına İskenderun’da 64 cami avlusunda yaklaşık 5 bin 345 kişi katıldı.

İskenderun sahilinde bulunan Nihal Atakaş Camisi avlusu ve çevresindeki yeşil alanda Cuma namazı kılmaya gelenler sosyal mesafe kuralları çerçevesinde deniz kenarında namazlarını kıldılar.

İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, uzun bir aradan sonra camilerde ibadet yapılmaya başlandığına dikkat çekerek kurallara sosyal mesafeye, temizlik kuralları ile maske takılması konularında duyarlı olunması gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve AK Parti İlçe Başkanı Abdülkerim Güven de, Cuma namazını Meydan Mahallesi’nde ki camide kıldı.

Başkan Fatih Tosyalı, “Uzun bir aradan sonra yeniden cuma namazımızı belediyemiz tarafından hazırlanan bölge üzerinde sosyal mesafe kurallarına uyarak Meydan Mahallesi’nde AK Parti Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel, AK Parti İlçe Başkanımız Abdulkerim Güven ve kıymetli hemşerilerimiz ile birlikte eda ettik. Bizleri Cuma Namazı’na kavuşturan Rabbimize şükürler olsun” dedi.