SOKAK KÖPEKLERİ SALDIRDI, 32 HAYVAN TELEF OLDU

Hatay’ın Belen İlçesi Güzelyayla mahallesinde gece ahıra giren beş köpek, 32 küçükbaş hayvanları parçalayarak telef etti.

Küçükbaş hayvancılık ile geçimlerini sağlayan Bayraktar ailesi sabah vakti ahıra geldiklerinde küçükbaş hayvanlarını parçalanmış vaziyette buldular.
Güvenlik kamerasına koşarak yaptıkları incelemede beş sokak köpeğinin zorlayarak birkaç koldan ahıra girerek hayvanları parçaladığını gördü.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Geçen yılda ahıra sokak köpeklerini saldırdığın ve 6 küçükbaş hayvanı telef ettiğini söyleyen Oğuzhan Bayraktar, “Geçen yıl yaşanan bu olay üzerine Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ederek sokak köpeklerini zarar verdiğini söyledik onların da sokak köpeklerinin de doğal yaşamı, yaşamaya hakkı var dediler. Bugün benim hayvanlarımı parçaladılar” diyerek şunları söyledi:
“Güvenlik kamerasında görüldüğü gibi beş sokak köpeği telleri ve kapının altını zorlayarak ahıra içeri giriyor. Oğlaklar dahil doğumuna az süre kalanlarında içerisinde bulunduğu 32 küçükbaş hayvanımı parçalayarak telef etti.Yavrularınıda parçalamış, bütün bunlar güvenlik kamerasında görülüyor. Birbirlerine yardım ederek parçalıyorlar.”

’35 BİN LİRA ZARAR VAR’
Zararımızın tespiti için İlçe tarım müdürlüğüne başvurduklarını söyleyen Bayraktar, “Tespit yaptırdık 35 bin lira zararımızı var. Bu hayvanları kurban bayramına yetiştiriyorduk satıp geçimimizi sağlayacaktık. Zararımızın karşılanması için Belen Kaymakamlığına müracaat ettik oradan da bize yapılacak bir şey yok geçmiş olsun cevabını aldık. Bizim tek geçimimiz bu hayvanlar” şeklinde konuştu.

Oğuzhan Bayraktar, köpeklerin bu saldırıları karşısında ne kadar tedbir alırsak alalım, hayvanlara ve kendilerine yine zarar verecekleri konusunda korktuklarını sözlerine ekledi.