ÇÖP SAATİ UYGULAMASINA BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

İskenderun’da çöp saati uygulaması, yapılan ortak çalışmalar sonucu hayata geçti.
Çöplerin daha düzenli ve tertipli bir şekilde toplanmasının amaçlandığı uygulamada, ilk olarak pilot bölge olarak seçilen Süleymaniye Mahallesinden başlandı. İskenderun Körfez Katı Atık Birliği, İskenderun Belediyesi Temizlik Müdürlüğü ve Envitec Çevre Teknolojileri A.Ş’nin yürüttüğü bu projede halkı bilgilendirmek ve bu çalışmayı benimsetmek adına evlere ve işyerlerine broşürler dağıtıldı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; Çöp Saati Uygulaması’nın evsel atıklar ile birlikte tertipli ve temiz çevre için önemli bir uygulama olduğu özellikle belirtildi.

Temizlik ile alakalı sorunların ortadan kaldırılmasının amaçlandığı Çöp Saati Uygulaması, Körfez Katı Atık Birliği, İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Envitec Çevre Teknolojileri A.Ş tarafından büyük önem arz ederken, İskenderun halkının da desteğinin beklendiği vurgulandı.

Süleymaniye Mahallesinden başlanan uygulama, kısa zamanda İskenderun’daki 45 mahalle ile hayata geçirilecek, Çöp Saati Uygulamasının çalışması diğer ilçelerde de başlatılacak.