BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!

2 Nisan’da İskenderun’da meydana gelen tır kazasında 6 kişi hayatını kaybetmiş ve 23 kişide yaralı olarak kurtulmuştu. Kaza sonrası ilgili ve yetkili kurumların hiçbir çalışma yapmaması üzerine kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar, seslerini duyurana kadar bu işin peşini bırakmayacaklarını açıkladılar.

Kazanın yaşandığı yerde buluşan aileler ve avukatları tek bir sesle İskenderun’da başka ölümlerin yaşanmaması için hem hukuki hem de sosyal sorumluluk alanında mücadele kararı aldılar.

‘HERKESİ DESTEĞE DAVET EDİYORUM’
Kazada eşini yengesini ve kardeşini kaybeden İbrahim Yıldırım toplanan aileler adına açıklama yaparak, “Bölgede yaşananlar kaza diyerek geçiştirilemez. Bu kaza, işin sorumlularının görevini iyi yapmadığından kaynaklandığı açıkça ortadadır” dedi.

Yıldırım, “2 Nisan’da tarihimize kara bir yas olarak giren bu kazanın iki ay sonrasında yine aynı yerdeyiz ama maalesef ki kaza yerinde korkulukların daha düzeltilmediğini gördük. Bu bizlere ve İskenderun halkına şunu gösteriyor. İlgili ve yetkili kişiler görevlerini iyi yapmıyorlar. Burada başka insanlar ölmemesi için biz üzerimize düşen vatandaşlık görevimizi yerine getirme istiyoruz. Herkesi de bu konuda desteğe davet ediyoruz” dedi.

Kazada anne baba ve yengesini kaybeden Eren Yıldırım ise bugün buraya geldiğimizde şunu gördük kazanın tüm izleri hala burada duruyor. Yetkililer uğramamışlar bile, ben tüm canlarımı kaybettim ama bir başka canlar gitmesin diye mücadele ediyorum. Ancak görüyorum ki hala ağır tonajlı araçlar buradan çarşıya inmeye devam ediyorum yetkililer de sadece izliyor” dedi.

‘BU YOLU ARTIK KULLANMIYORUM’
Hayatını kaybeden Muhammet Enes Kul ve yaralı olan genci avukatı Sibel Bahadır Okuyucu da, “İskenderun oldukça güzel ve kaliteli bir şehirdir anca yıllardır kötü olaylarla gündeme geliyor. Burada kusurlu olan kişilerin hesap vermesi gerekiyor. Burada kurallara yeterli derecede uyulmadığından dolayı insanlar hayatlarını kaybetti” dedi.

Büyük kazada Akın Çokal yaralanmış ve arkadaşı da hayatını kaybetmişti.
Akın Çokal’ın annesi Pınar Çokal ise “Kaza sonrasında aldığım haberi hala unutamıyorum ve bu yolu kesinlikle kullanmıyoruz. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın, ancak yetkili kurumların da görevlerini yerine getirmesini istiyoruz” dedi.
Haber: Cuma KESEROĞLU