ARSUZ’DA KAFE SAHİPLERİ İZİN BEKLİYOR

Hatay Arsuz ilçesinde faaliyet gösteren Kafe, Bar ve restoran sahipleri, Koronavirüs’le mücadele tedbirlerinin bir nebze de olsa gevşetilmesi kapsamında hizmete giren bir çok meslek grubu gibi faaliyete başlayacakları günü sabırsızlıkla bekliyorlar.

Sadece yaz sezonunda çalışabildiklerini belirten Arsuz’da faaliyet gösteren kafe, bar ve restoran sahipleri, Koronavirüs’le mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın ilan ettiği şartlara uyarak, her türlü tedbiri eksiksiz almak şartıyla faaliyetlerine izin verilmesini talep ediyorlar.
Arsuz’da bir çok kafe, bar ve restoranın açık hava yeşil alanda faaliyet gösterdiğini hatırlatan işletmeciler, sınırlı sayıda müşteri, masalar arası mesafe, maske, eldiven gibi tedbirlere ilave, her türlü hijyen tedbirlerine riayet ederek faaliyete girmek istediklerini söylediler.

Arsuz’da biraraya gelen cafe, bar ve restoran işletmecileri adına açıklama yapan Joker Cafe Vip Sahibi Sedat Demirbilek, mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda da destek beklediklerini belirterek, kira yardımı ile Nargile Sunum ve TPDK ruhsatlarının yenileme tarihleri Mayıs sonunda bitmesi nedeniyle de, üç ay ruhsat yenilemesinin ertelenmesini talep ettiklerini söyledi.

Demirbilek, kafe, bar ve restoran sahipleri adına yaptığı açıklamada, “4 ay gibi kısa bir yaz sezonunda çalışabiliyoruz. En kısa sürede faaliyete girmemize izin verilmesi beklentimiz yüksek olmakla birlikte, Nargile Sunum ve TPDK ruhsatlarının yenileme süresi Mayıs sonunda bitiyor. Ruhsat yenilemelerinin en az 3 ay ertelenmesi. Kapalı olduğumuz süre zarfınca kira ödemelerimizin kaldırılması. Vergi vb. ödemelerin bu süre zarfında ertelemek yerine iptalini bekliyoruz. Kira vb giderler için devletin desteğine ihtiyacımız var. Bu işletmelerin çalışan personeline ve müzisyenine destek olunmasını istiyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ