KÖRFEZDE DENİZ TİCARETİ ARTTI

 
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, Acente görevlisi ve gemilere hizmet veren şirket çalışanlarının sahil sağlık kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde gemilere hizmet vermeye devam ettiğini bildirdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu yapığı açıklamada ülkenin olağanüstü bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek “Bu zor günlerde tedbirlerimizi alarak ticaretimizi yürütmeye çalışmaktayız. Limanlarımız deniz ticareti için sürekli olarak açıktır. Acente görevlisi ve gemilere hizmet veren diğer şirket çalışanlarımız sahil sağlık kurumunun belirlediği kurallar çerçevesinde gemilere hizmet vermeye devam etmektedir” dedi.

‘TEDBİRLER ALINIYOR’
Başkan Kutlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi olarak Sahil Sağlık doktorlarıyla sürekli istişare halinde olduklarının altını çizerek “Yeni kurallar bütün arkadaşlara ivedilikle iletilmektedir. İskenderun Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile görüşülerek gemilere hizmet veren arkadaşlarımızın ‘acenta kartları’ ile trafik düzenlemelerinden en az şekilde etkilenmesini sağladık. Personel değişimi nedeniyle gemiden ayrılan Türk gemi adamları Sahil Sağlık kuralları gereği hasta nakil ambulanslarıyla karantina merkezlerine taşınmakta ve karantina süresini dolduranların evlerine gitmelerine müsaade edilmektedir. Hizmet limanı olması nedeniyle bu değişimler ve gemilere verilecek hizmetler İskenderun Limakport desteğiyle Limakport limanından yapılmaktadır” diye konuştu.

‘GEMİLERDE VAKA YOK’
Dünyada lojistik sektörünün koronavirüs nedeniyle olumsuz etkilenirken bu olumsuzluk lojistik sektörünün deniz taşımacılığına kaymasına neden olduğunu kaydeden Başkan Kutlu “Bu gelişmeler neticesinde geçtiğimiz yıllara göre İskenderun Körfezine gelen gemi sayısında bu yıl %10 artış gerçekleşmiştir. Tüm bu gemi trafiği artışına rağmen bölgemizde bu güne kadar İskenderun Körfezine gelen gemilerde herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. Personel değişimlerinin hasta nakil ambulanslarıyla karantina merkezine taşınması zaman zaman asılsız haberlere neden olmaktadır. Asılsız haberler deniz ticaretini olumsuz etkilediği gibi bu zor günlerde acente ve gemilere hizmet veren şirketlere destek olan İskenderun Limakport’un da aleyhinde olmaktadır. Hizmet limanı olması nedeniyle servis botlarının giriş çıkışına izin veren Limakport asılsız haberler nedeniyle olumsuz etkilenmekte ve bu da hizmetlerin aksamasına neden olmaktadır. İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi olarak bugüne kadar üyelerimize destek veren İskenderun Limakport’a teşekkür eder, bu zor günleri hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuşu.
Haber: Yılmaz AKPINAR