26 YILLIK SORUMSUZLUK!

Yıl 1994, Deniz alayı mevkiinde freni boşalan ve 19 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün idaresindeki buğday yüklü kamyon, önüne gelen araçları ezdi geçti. Kentin en işlek merkezi Pac mevkiindeki trafik ışıklarında bekleyen araçları biçerek devrildi.
9 kişi hayatını kaybetti, 18 kişide yaralandı.
Yıl 2004, yine bir kamyonunun frenlerinin patlaması sonucu meydana gelen zincirleme trafik kazasında E-91 karayolu, kan gölüne döndü. Feci kazanın faturası yine çok ağırdı. Bu kazada, 25 vatandaşımız hayatını kaybetti, 27 kişi de çeşitli yerlerinde yaralandı.
Yıl 2013, Belen’de freni patlayan TIR, ancak 3 işyerine çarparak durabildi. 1 ölü..
Yıl 2013, İskenderun’da Hasan Kara kontrolündeki kamyon, ışıkta bekleyen araçlara çarptı. 1 ölü..
Yıl 2016, İSTE Meslek Yüksekokulu’nda freni patlayan Tır araçları biçti, yaralı var..
Yıl 2017, Freni boşalan tır önünde seyir halinde giden tankere çarptı, çarpma sonrası tır boşluğa düşerken çarptığı tanker ise metrelerce yolda zigzak çizerek karşı şeride geçerek uçurumun kenarında durabildi..
Yıl 2019, Deniz Alayı yakınlarında freni patlayan Caner A. kontrolündeki 38 AP 442 plakalı kamyonet, 12 araca çarparak durabildi. 13 kişi yaralandı..
Ve yıl 2020.. Yine Deniz Alayı mevkii, bu kez 5 ölü, 15 yaralı..
Bu sorumsuzluğun neticesinde;
Son yirmi yılda 45 kişi öldü, 105 kişi yaralandı!
Peki sonuçta ne değişti?
26 yıldır hangi noktadayız?
Kaçış rampası meselesine, otoban ve alternatif önerilere dönük defalarca uyarmamıza, yetkililerin dikkatini çekmemize rağmen.. Dahası, o bölgede yer göstermemize rağmen, halen bu kazalar kimsenin umurunda bile değil!
Hatay büyükşehir olmadan önce, Yusuf Civelek’in başkan olduğu dönemde meclis üyeleri gündeme getirdi..
STK’lar, odalar dertlendi, çağrıda bulundu.
Daha sonra ulaşım yetkisini elinde bulunduran HBB Başkanı Lütfü Savaş, yaklaşık üç yıl önce “Karayolları izin versin, ben o bölgede bir kaçış rampası yaparım” demişti.
Güya dilekçe yazıp göndermişti.
Ne Karayollarından yanıt geldi ne de HBB takibini yaptı.
Sonuç acı!
Sonuç keder!
Sonuç felaket!
Şimdi geldiğimiz noktada, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Bugünkü acı tablonun yaşanmasında, bugüne kadar daha önce defalarca benzer kazalar yaşandığı halde -yaptığımız uyarılara rağmen- gerekli tedbirlerin alınmamasında sorumluluğu, ihmali veya kusuru bulunanlarla ilgili işin takipçisi olacağımı ve kamuoyumuz ile de bu gelişmeleri an be an paylaşacağımı ifade ediyorum” dedi.
Bu net ve keskin çıkışın karşılığında ilgili kurumları aynı masada çözüm odaklı kararlar almasını umut ediyorum.
Bu kez olsun..
Yeter artık!