BENİM OKULUM, BENİM SANAYİM!


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Benim Okulum Benim Sanayim” temalı proje toplantısına katıldı.

İTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; İmalat Sanayisine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programına yönelik istişare yapıldı.Toplantıya; Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, OSB Yönetim Kurulu Başkanı E.Ayhan Tosyalı, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Hatay İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, DOĞAKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Menal Zübarioğlu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, okul idareci ve öğretmenleri, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve sanayi sektörünün temsilcileri ile mesleki oda başkanları katıldı.

BİRÇOK DALDA EĞİTİM
İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, proje ile ilgili bilgiler vererek; “DOĞAKA 2019 Yılı İmalat Sanayisine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında, yürütücüsü olduğumuz “Benim Okulum Benim Sanayim” Projesi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürürlüğe girmiştir.  Tümay Makina, Kahraman Sarsılmaz Makina ve Yıldırım Ahşap firmaları projemizin iştirakçileridir. Projede kapsamında, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine CNC Torna Simülasyon, Pnömatik – Elektropnömatik, Otomatik Kumanda, CNC Plazma Kesim, Kaynak Simülasyon ve 3D Akıllı Yazıcı laboratuvarları kurulacaktır. Laboratuvarlarda İTSO ve iştirakçiler bünyesinde çalışanlara teknolojik gelişmelere paralel Otomasyon, CNC Kodlama, 3D üretim, Plazma Kesim, makina bakım onarım eğitimleri verilecektir. İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de bu eğitimleri alarak bölgenin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamada önemli rol üstleneceklerdir” dedi.

‘HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ’
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “Gerek İskenderun Teknik Üniversitesi gerekse İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölgemiz ekonomisine ve istihdamına yönelik önemli projeler üretmektedir. Bizlerde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu tür projelerin yanında yer alacağız. İskenderun’da kalifiye elemanların yetiştirilmesine yönelik bu tür projeleri önemsiyor ve destekliyoruz. Projenin bölgemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaymakam Yönden de, İTSO’ya, İskenderun ekonomisine, istihdamına ve böylesi önemli projelere katkı sunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

‘NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR’
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında, DOĞAKA Mali Destek Programı kapsamında yürütülen “Benim Okulum Benim Sanayim” projesinin açılış toplantısı için bir araya geldiklerini belirten İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Günümüzde hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanan dünyada, bilim ve teknoloji alanlarındaki ilerlemeler, sanayinin yüksek nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacı artırmıştır. Sanayi kuruluşları, çalışanlarının mesleki tecrübe, bilgi ve becerisine ek olarak, teknolojinin yakından takip edilmesini ve yenilikçi metotların benimsenmesini, temel şart olarak talep etmektedir. “Bilindiği üzere, mesleki eğitimin temel amacı endüstrinin ihtiyaç duyduğu nitelikte bireylerin yetiştirilmesidir. Ayrıca mesleki eğitim kişilerin, pratik deneyim ve pratik problem çözme yeteneğini geliştirmekte, nitelikli iş gücü ve uzmanlık vasıfları kazanmasında büyük rol oynamaktadır. Tüm sanayi devi ülkeler tarafından, mesleki okullaşmaya önemli ölçüde yatırımlar yapıldığı bilinmektedir. Ben de, teknik ve mesleki eğitimin geliştirilmesi amacını taşıyan bu projenin, çok önemli olduğuna inanıyorum. Değerli katkılarından dolayı, Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, Hatay İl Milli Eğitim Müdürümüze, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na, proje iştirakçileri olan Tümay Makine, Sarsılmaz Makine ve Yıldırım Ahşap’ın kıymetli yetkililerine teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Projemizin tüm katılımcılarımıza ve ilçemize faydalı olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda Proje Koordinatörü Ruhi Başar, Projenin mali yapısı ile ilgili teknik bilgiler verdi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Menal Zubarioğlu’da söz alarak; “Ajansımız ile ilgili Mali Destek programı kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen, “Benim Okulum, Benim Sanayim’ başlıklı projeyi başarılı bulmuştur ve 29.08.2019 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Projenin uygulama süresi 12 ay olup, bütçesi 475.687 TL.dir. Bütçenin yüzde 90’ına tekabül eden 428.115 TL. ajansımız tarafından finanse edilecektir” dedi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’da ‘Benim Okulum Benim Sanayim” projesi tanıtım toplantısında söz alarak projenin bölge ekonomisine hayırlı olması temennisinde bulundular.
Haber: Yılmaz AKPINAR