KULLUK İÇİN YOK BİR ENGEL!

“Kulluk İçin Yok Engel, Yeter ki Sen de Camiye Gel” mottosuyla planlanan cami-engelli buluşmalarının ilki İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumun tüm kesimlerinin camilerde icra edilen din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmelerini sağlamak için engelli bireylerin caminin manevi ikliminde buluşturulmasını amaçlayan projesi İskenderun Nihal Atakaş Camiinde de hayata geçirildi.

Yurt genelinde uygulanacak proje kapsamında; Nihal Atakaş Camiinde her ayın son Pazar günü öğle namazından önce farklı konu ve konuklarla programlar icra edilecek.Duygulu anların yaşandığı “Kulluk İçin Yok Engel, Yeter ki Sen de Camiye Gel” mottosuyla planlanan cami-engelli buluşmaları programında İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörü Zeynep Oğuz tarafından işaret dili çevirisi yapıldı programda Kur’an-ı Kerim okundu dualar edildi.

‘İNSANIN AZMİNDEN HİÇBİR ŞEY KURTULMAZ’
Görme engellinin kuran okumasını işitme engelinin çeviri tüm engellerin nasıl kalktığını açıkta ortaya koydu. İskenderun ilçe müftüsü Osman Şekerci, “Burada bulunan tüm engelli ve ailelerini canı gönülden kutluyorum. İnsanların azminden hiçbir şey kurtulmaz. Görmeyene sesle duymayana işaret diliyle kuran okumayı ve dini eğitimleri vermek için camilerimizde önemli bir eksiklik giderilmiştir. İnsanın en büyük özelliği kalpten yapılan çalışmalardır” dedi.

Camide yapılan etkinliğe görme ve işitme engellilerin yanı sıra İskenderun İşitme Engelliler Dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Haber: Cuma KESEROĞLU