HATAY’DA CORONA İDDİASI TURLARI İPTAL ETTİRDİ!

HATAYDA BU DA OLDU
Sosyal medyada Corona virüsünün bulaştığı hastalar üzerinden resmi kaynaklara dayandırılmadan Hatay’ın ve İskenderun’un adının anılması şimdiden turizme olumsuz etkiledi.

Hatay’ın zaten ‘Savaş yaşanıyor’ algısı yüzünden ekonomik sıkıntılar yaşadığı yetmiyormuş gibi, üzerine eklenen Corona virüsü iddiaları da kaygıları artırıyor. Son iki gündür, otellerde rezervasyonlar, rehber görevlendirmesi, yemek organizasyonları tek tek iptal ediliyor.

Turizm Seyahat Acantaları Hatay Genel Sekreteri ve İskenderun Belediyesi MHP Meclis Üyesi İbrahim Yavuz, “Hatay, Suriye’de yaşanan çatışmalar nedeniyle zaten ekonomik bir darboğaz yaşıyor. Üzerine Corona virüsü kaygısı da eklenince endişe artıyor. Resmi kurumların açıklaması olmadığı halde.. Yok Belen’e bomba düştü, yok şurada burada Corona virüsü şüphesi oluştu gibi iddialar, Hatay’a büyük zarar veriyor. Allah korusun, biz de bu hastalığın ülkemizde, ilimizde, İskenderun’a buluşmasını istemeyiz.

Ancak, soğuk algınlığına bağlı hastalıkları bile Corona virüsü ile ilişkilendirmek de doğru değil. Devletimiz en ufak bir ihtimali bile değerlendirip, gereğini yapıyor. Ama bunu Hatay’a mal edip, insanları endişelendirmek de çok yanlış! Sırf sosyal medyada hiçbir kaynağa dayandırılamadan dolaşan iddialar yüzünden Hatay’da turlar iptal ediliyor. Bu iddialar, Hatay’ı ekonomik açıdan çökertir. Herkes duyarlı olmalı. Özellikle asılsız iddialardan uzak duralım. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR