CHP İLÇE KADIN KOLLARINDA BAŞKAN KILINÇ


Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun ilçe teşkilatı Kadın Kolları kongresi tek listeyle yapılan seçimle gerçekleştirildi.
CHP İskenderun Kadın Kolları yeniden Nurhayat Kılınç Başkanlığındaki yeni yönetime teslim edildi.
HATSU İskenderun Toplantı salonunda gerçekleştirilen CHP İlçe Kadı Kolları kongresinde Divan Başkanlığına il kadın kolları Başkanı Av. Filiz Haksöz, Divan üyeliklerine de Necla Çelebi, Beyaz Karaman, Nursen Diken seçildi. Hatay’da onuncu Kadın kolları seçimini gerçekleştirdiklerini belirten Divan Başkanı Av. Filiz Haksöz beş kongre daha kaldığını, arkasından il kongresi gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Dr. Muhsine Korkmaz faliyet raporunu okudu, üyeler tarafından ibra ve onay verildi. İki bin 200 üyesi bulunan CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Kongresinde tek liste oylandı.

6 yıl sonra yeniden CHP İskenderun ilçe Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Nurhayat Kılınç bu yola çıkarken, genç katılımcı, şeffaf bir yönetim oluşturup, hep birlikte yöneteceklerine söz verdiklerini ifade ederek “Mevcut listede genç arkadaşlarıma yer verdim. Bütün arkadaşlarım, asil ve üye gibi toplantılarımıza katılacak, söz ve karar sahibi olacaklardır” dedi.

Geçmiş dönemde yönetimde bulunan emeği geçmiş herkese teşekkür eden CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç “Cumhuriyetimizin aydınlık yüzlü kadınları, her türlü zulme, şiddete ve sömürüye karşı verdiğimiz mücadelenin yanında olmak ve mücadelenize omuz vermek için başkanlığınıza aday olmaya, birlikte yönetmeye geliyoruz. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, tam bağımsız ve laik bir Türkiye için, kadının ikinci sınıf vatandaş olarak görülmediği, dil, ırk mezhep ayrımı yapılmadığı bir toplum yaratmak için sizleri birlikte mücadeleye davet ediyorum” diye konuştu.

Nurhayat Kılınç başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu. Aslı Bider, Berfin Taylan, Cennet Kaya, Gizem Yıldırım, Hava Gökmeydan, Nuray Salkım, Meral Yıldız, Nazlı Yıldız, Necla Mengüç ve Sibel Yalçın.
HABER MERKEZİ