CHP HATAY’DA RAMİZ PARLAR DÖNEMİ


CHP Hatay İl Başkanlığı 37. olağan kongresinde tek aday olarak seçime giren Ramiz Parlar il başkanı seçildi.
CHP İl Kongresi dün yapıldı ve il başkanlığına Hasan Ramiz Parlar seçildi.
Hatmek’te gerçekleşen ve coşkulu bir kalabalığın katıldığı il kongresinde, il başkan adayı olan Ferda Bakır, topladığı imzalarda mükerrer olduğu ve mevcutla da istenilen imzaya ulaşamadığı gerekçesiyle seçime katılamazken, diğer il başkan adayı H.Ramiz Parlar ise tek aday olarak seçime katıldı ve başkan seçildi.

Partili Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir yanı sıra eski Bakanlar Nihat Matkap ve Fuat Çay, eski Milletvekilleri Birol Ertem, Turhan Hirfanoğlu, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ile ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, delegeler ve Partililerden oluşan büyük bir kalabalığın katıldığı kongrede divan başkanlığını Kahramanmaraş Milletvekili PM üyesi Ali Öztunç yaptı ve başarılı bir kongre geçmesi dileğini bildirdi. CHP İl Kongresi’ne Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın katılmaması ayrıca dikkat çekti.

‘DEMOKRATİK ORTAMI OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’
H.Ramiz Parlar konuşmasında “Aydınlık ve Mutlu bir gelecek için Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak üzere çıktığımız bu yolda; büyük bir seferberlik ruhuyla birbirimize sımsıkı sarılacak ve çok çalışarak ilk seçimde partimizi iktidara taşıyacağız. Her koşulda, her zaman ve her durumda partililerimizin yanında ve toplumun içinde olan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Toplumun her ferdini kucaklayarak, partimizin projelerini mahalle-mahalle, sokak- sokak, ev- ev dolaşarak en doğru şekilde anlatacak ve kurtuluşun cumhuriyet halk partisinde olduğuna vatandaşımızı ikna edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partiyi ve büyük bir camiayı temsil ettiğimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Her üyemizin seçme ve seçilme hakkını özgürce kullanabileceği demokratik ortamı oluşturmak için çalışacağız. Hiçbir partilimizin bu partide hakkının ve emeğinin ziyan olmaması ve göz ardı edilmemesi için çalışacağız. Kavgacı olmayacağız, ancak halkımızın ve partililerimizin hak ve çıkarlarını korumak için mücadeleden de asla geri adım atmayacağız” dedi.

‘BİRLİK VE BÜTÜNLÜK İÇİNDE OLMALIYIZ’
Eski Milletvekili-Bakan Nihat Matkap da, CHP’nin Parti içi birlik ve bütünlük ile enerjisini, mücadelesini dışa dönük yürütmesi gerektiğine vurgu yaptı. Daha sonra seçimlerin blok liste ile mi, yoksa çarşaf liste ile mi yapılması konusu oylandı ve büyük bir çoğunlukla blok liste ile seçime girilmesi kararı çıktı.

Divana sunulan Hasan Ramiz Parlar başkanlığındaki Hatay CHP İl Yönetimi, İl Disiplin Kurulu ile Kurultay delegeleri, tek liste ile seçime girdi ve seçildi.Hatay İl Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı: 

Nadir Akyürekoğlu, Tamer Apiş, Nadir Aslan, Kamil Atay, Nihal Atay Mengüllüoğlu, Anıl Can, Tahsin Çobancı, Levent Çolak, ekrem Değirmenci, Mikail Genç, Ercan Güçlü, Sibel Hakverdi, Ahmet Hatun, Mehmet Karasu, Erdal Karataş, Abdulmesih Mukannasoğlu, Davut Ocak, Mehmet Ali Sarı, Mithat Serin, Hakan Tiryaki, Ali Rıza Toprak, Erol Yeniocak, Hikmet Yılmaz, Mesut Yüksekbaş.

CHP’nin Hatay İl Disiplin Kurulu’nda da şu isimler yer aldı: İhsan Akpınar, Fevzi Bağdadi, Garip Erhan Biner, Ali Çolak, Velit Dağ, Bülent Özaslan, Hamit Köse, Ferit Sağ, Yılmaz Tutar.

‘KURULTAY DELEGELERİ ARASINDA YUSUF MANSUROĞLU YOK’
Bu arada CHP’nin en çok merak edilen Kurultay delegeliğine seçilen 22 isim de şunlardan oluştu: Turgay Abacı, Mehmet Altınöz, Hakan Çankır, Ender Çolakoğlu, Müfid Ergin, Birol Ertem, Refik Eryılmaz, Necmettin Güler, Hikmet Hatunoğlu, Ali Karaçay, Nazım Kırık, Ümit Kutlu, Servet Mullaoğlu, Mustafa Özen, Gökhan Özer, Yılmaz Öztürk, Akın Parlakyıldız, Hasan Ramiz Parlar, Lütfü Savaş, Mahmut Şirin, Nermin Yıldırım Kara, Fevzi Yüksel.