BU BAŞARI HİKAYESİNDE ‘TEMİZ BİR GELECEK’ VAR!

  
Çatı tipi güneş enerji santrali konusunda atağa geçen Tosyalı Holding, Osmaniye’de bulunan Tosçelik ERW Boru Profil Üretim Tesisi’nin çatısına kurduğu güneş enerji santrali ile Dünyanın en küçük karbon ayak izine sahip yeşil çeliğini üretti.

Sürdürülebilir üretim felsefesine çevreci ve yenilenebilir enerji yatırımlarını da dahil eden Tosyalı Holding, dünyanın en büyük ilk 5 çatı tipi güneş enerji santrali arasına giren güneş santraliyle ekonomiye ayrı bir değer kattı.

200 bin m2 çatı alanına sahip olan ve Avrupa da tek seferde kurulan en büyük çelik boru fabrikası Tosçelik ERW Boru Profil Tesisleri’nin de elektrik enerjisini karşılayacak olan santral 10 bin ton CO2 nin doğaya salınımı engellemesi ve 750 bin ağacın doğaya kazandırmasının yanısıra çelik sektöründe güneş enerjisinin sürdürülebilir gelişimi açısından da eşsiz bir örnek teşkil etti.

Tosyalı Holding olarak daha büyük hedeflere doğru ilerlediklerini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Tosyalı Holding olarak yıllık çelik üretim kapasitemiz 6 milyon tona ulaştı. Bu yıl 10 milyon tonu aşacak üretim hacmimizle dünyanın lider demir çelik üreticileri arasındaki yerimizi güçlendiriyoruz. Bu başarı hikayesinde sayıları on bini aşan çalışma arkadaşımızın her birinin alın teri var. Bu büyük ailenin bir ferdi olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR