TOSYALI HOLDİNG’İN SENEGAL YATIRIMI BAĞIMIZI GÜÇLENDİRECEK!


Afrika pazarına 2013’te Cezayir’den giren Tosyalı Holding, bölgedeki ikinci yatırımını Senegal’de yapacak.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın da katıldığı Senegal ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında açıkladı, “Demir Çelik’te bir adımın Tosyalı Holding tarafından atılacak olması önemli. Türk firmalarının adımları ile ciddi bağlar kurulacak.”
Tosyalı Holding YK Başkanı Fuat Tosyalı ise, “Rabbim hayırlısı ile bitirip üretime almayı nasip etsin” dedi.

ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI
Fuat Tosyalı, dünyanın üç kıtasında 20’nin üzerinde tesisle üretim yapan bir grup olarak, demir çelik alanında bir dünya markası olmak hedefiyle çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “Bu topraklarda doğmuş, büyümüş bir şirket olarak en büyük önceliğimiz ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak, ülkemizle kol kola hak ettiğimiz seviyeye ulaşmak. Yaptığımız tüm yatırımların, attığımız tüm adımların arkasında bu vizyon var. Bu kapsamda, bir dünya markası olma vizyonu ve sektörümüzde dünyanın sayılı üreticilerinden biri olma hedefiyle yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz” dedi. 

TAM ENTEGRE BİR DEMİR ÇELİK KOMPLEKSİ
Türk demir çelik sektörünün yurt dışındaki en büyük yatırımları arasında yer alması planlanan proje ile Senegal’de ilk fazında kütükten inşaat demiri ve filmaşin üretilecek. Projenin ilerleyen fazlarında ise yine Senegal’den temin edilecek cevher ile ülkenin cevherden üretim yapan ilk çelikhanesi devreye alınacak. Böylece söz konusu tesis, cevheri son ürüne kadar işleyebilecek, tam entegre bir demir çelik kompleksi haline gelecek.

İlk aşamada Senegal’in bütün filmaşin ve inşaat demiri ihtiyacını karşılayacak olan tesis, ilerleyen fazlarda devreye alınacak diğer ünitelerle bölge ülkelerinin de farklı ürün gruplarındaki çelik gereksinimlerine cevap verecek.

Tosyalı Holding, geçtiğimiz yıl Afrika kıtasında hayata geçireceği yeni demir çelik yatırımı için Senegal hükümeti ile iyi niyet anlaşması imzalamıştı.Haber: Yılmaz AKPINAR