HELAL OLSUN!


İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, hasta olan genç kardeşlerin tüm hayallerini yerine getirilmesi talimatını verdi. Deri ve sinir sistemini birlikte etkileyen hastalıklar arasında en yaygın görülen rahatsızlıklar arasında yer alan Nörofibromatozis Tip 1 hastası olan İhsan ve Yasin Kıbrıslı kardeşler, hayallerinin gerçek oluşunun mutluluğunu yaşadılar.

Önceki gün Yunus polis ekipleri akşam İhsan ve kendisi gibi hasta olan 16 yaşındaki kardeşi Yasin’i evinde ziyaret ettiler. Oldukça mutlu olan İhsan polis abilerinden kendisinin araçla şehir turu atma isteğinin olduğunu belirtti. Bunun üzerine polisler durumu emniyet müdürü Nevzat Güneş’e bildirdi. Hiç düşünmeden hata olan gencin isteğinin yerine getirilme talimatını veren Güneş, tüm aileyi mutluluğa boğdu.

YUNUSLARLA ŞEHİR TURU ATTI
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde toplanan Yunus polis ekipleri İhsan Kıbrıslı ya sürpriz yapmak için Meydan Mahallesindeki evlerine hareket ettiler. Sirenler çalarak sokağa giren polisler ihsan Kıbrıslının evinin önünde durunca mahalle sakinleri sokağa fırladı. İhsan’a şehir turu attırmak için ziyarete geldiklerini belirten Yunus polisleri, “Emniyet müdürümüzün sizlere selamı var. Genç kardeşimizin isteğini yerine getirmek için geldik” dedi.

EN FAYDALI İLAÇ
Anne Mehtap Kıbrıslı, “Bugün İhsan için çok önemli ve tarihi bir gün. Tüm polislere ve Emniyet müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.
Baba Kemal Kıbrıslı ise, “En büyük ilacı geldi oğlumun. Ne zamandır evden dışarıya çıkamıyordu bugün onun için çok özel gün bizlere bu günleri yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yunus Polisleri elindeki çiçeği İhsan Kıbrıslı’ya verdikten sonra onu şehir turu attırmak için araca doğru götürmeye başladılar. Üzerine yunus polis montu giydirilen ihsan araca oturmanın mutluluğunu yaşadı.

OKULDAN KARDEŞİNİ DE ALDILAR
Kardeşi Yasin’in de okulda olduğunu ve bu şehir turuna onun da katılmasını istedi. Bunun üzerine polisler okula giderek kardeşini de aldılar. Oldukça mutlu olduğu görülen Yasin Kıbrıslı, hemen polis aracına ve abisinin yanına bindi. Tüm yunus polislerle birlikte şehir turuna çıkan İhsan ve Yasin Kıbrıslı kardeşlerin mutlulukları görülmeye değerdi.

Şehir turunun arından evine getirilen kardeşler, annelerine teslim edildi. Tüm polis teşkilatına teşekkür eden Anne Mehtap Kıbrıslı, “Herkese çok teşekkür ediyoruz. Bugün bizim için tarihtir, asla unutulmayacak! İnşallah oğlum da sağlığına kavuşur’ dedi.

‘YÜZÜNÜZ HEP GÜLSÜN’
Baba Kemal Kıbrıslı ise, “Oğlumu mutlu edenlerin yüzü hep gülsünler polisimize çok teşekkür ediyorum. Oğlum ne zaman Alo dese hemen geliyorlar. Buradan tüm iş adamlarına ve sağlıkçılara sesleniyorum. Oğlumun ölmesini istemiyorum. Lütfen ona iyi bir doktor bulun. Sizlerden yardım bekliyorum” dedi.

Hasta ihsan Kıbrıslı ise, “Beni ve kardeşimi gezdirdiler. Çok mutluyuz, emniyetimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Yasin Kıbrıslı ise, “Bende polis olacağım. Bizi gezdiren emniyet müdürü Nevzat Baba’ya teşekkür ederim” dedi.

Nörofibromatozis TİP 1 hastalığının ilerlemesi nedeniyle yürümekte güçlük çeken ve evden çıkamayan 24 yaşındaki İhsan Kıbrıslı, polislerle şehir turu attığını, sahile ve okula gittiğini belirten Kıbrıslı, telsizde anons yaparken çok mutlu hissettiğini kimseye ceza yazmadığını belirterek polislere teşekkür etti.
Haber: Cuma KESEROĞLU