NOEL COŞKUSU!


Noel dolayısıyla İskenderun’da ki Ortodoks kilisesinde ayin düzenlendi.
İskenderun Ortodoks Kilisesin’deki ayinde konuşan Peder Dimitri Yıldırım, Noel Bayramı’nı kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Noel Bayramı’nın tüm dünyaya barış getirmesini dileyen Peder Dimitri Yıldırım, “Özellikle Türkiyemize, devletimize, milletimize huzur, barış, bolluk, kardeşlik, mutluluk getirmesini dilerim” dedi.

Kilisesinin ışıklarla süslendiği ayinde mumlar yakılarak, dualar edildi.
Ayine, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı ve Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de katıldı.

İSKENDERUN KARDEŞLİK KENTİDİR
İskenderun’da barış ve kardeşlik içerisinde yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Tosyalı, “Hristiyan vatandaşlarımız tarafından kutlanmakta olan Noel Bayramı münasebetiyle, İskenderun Ortodoks Kilisesi’ne ziyarette bulunarak, Hristiyan vatandaşlarımızın bayramlarını kutladık.
Ziyaret esnasında, İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Kilise Papazı Dimitri Yıldırım’ın eşliğinde Hristiyan vatandaşlarımızla tek tek selamlaşıp noel bayramlarını tebrik ettik” dedi.

Başkan Fatih Tosyalı, “Kentimizde farklı inançtaki farklı kültürdeki insanlar huzur içerisinde yaşar. Bu hoşgörü ortamı devam edecek. Önemli olan bütün renkleri barındıran bir coğrafyada kardeşçe yaşayabilmektir” şeklinde konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR