HAKETTİKLERİ CEZAYI ALSINLAR!


İskenderun Devlet Hastanesi acil serviste güvenlik görevlisi olarak çalışan Harun Ece, ailesi ile birlikte pazar alışverişine giderken darp edilmesiyle ilgili basın açıklaması yapan İskenderun Devlet Hastanesi personelleri, yaşananlara karşı tepkilerini dile getirdiler.

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde konuyla ilgili Hak-iş konfederasyonuna bağlı Öz-Güven-Sen Sendikası Hatay il başkanı Faruk Keleş basın açıklamasını okudu.

Keleş, “Bugün burada toplanma amacımız maalesef sağlıkta yeni bir şiddet olayıdır. Meslektaşımız, sendikamız üyesi güvenlik görevlisi arkadaşımız darp edilmiştir. Geçtiğimiz hafta bir vatandaşımızın acil servisimize ağır hasta olarak getirilerek, hasta yakınlarının girmemesi gereken kırmızı alan olarak nitelendirilen bölümde acil müdahale esnasında hasta yakınlarının içeri girme ısrarlarını geri çeviren metanetle görevini ifa eden meslektaşımızı olaydan bir kaç gün sonra eşi ve çocuğu ile mahalle pazarına giderken hasta yakınları tarafından ailesinin yanında 15-20 kişi ‘Sen bizi hastamızın yanına nasıl almadın” diyerek darp etmişlerdir” dedi.

‘KİMSE ZARAR GÖRMESİN’
Keleş açıklamasında, “Bugün meslektaşımıza ve sendikamız üyesine yapılan şiddet olayını kınıyor, sorumluların hak ettikleri cezayı almalarını temenni ediyoruz. Bizler güvenlik görevlileri ve sağlık çalışanları olarak vatandaşlar arasında kesinlikle hiçbir ayrım yapmadan hastalara en üst düzeyde sağlık ve güvenlik hizmeti sunmak icin ciddi fedakarlıklar, sorumluluklar üstlenerek görevlerimizi ifa ediyoruz. Fakat hasta ve yakınlarının çalışanlara karşı aynı hassasiyeti göstermediğini üzüntüyle görmekteyiz. Vatandaşlarımızdan sadece bizim için değil kendileri ve hastalarının daha iyi ve sağlıklı hizmet görmeleri için hastanemizin kurallarına uymalarını temenni ediyoruz. Kimse zarar görmesin. Nitekim kamuoyunun çok da hakim olmadığı şiddet olaylarında cezai islemler gerçekten ağır oluyor. Bunların yaşanmaması için, İskenderun devlet hastanesi idaresi, güvenlik görevlileri ve sağlık çalışanları, Hak-iş ÖZ-GÜVEN-SEN Sendikası, Öz-Büro-iş, Hizmet-iş, Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen, Öz Sağlık-iş il ve ilçe başkanlıkları olarak sadece üyelerimizin değil tüm meslektaşlarımızın ve diğer birimlerde çalışanlarımızın her zaman gerek hukuki gerek sosyal alanda yanlarında olacağız. Sorumlular hakkında gerekli yasal işlemler için tüm desteğimizi sağlayacağız” dedi. Haber: Cuma KESEROĞLU