BU HEYECANLA VE BU İNANÇLA YARINLARA YÜRÜYECEĞİZ!


İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun’a inşa edilecek dev spor yatırımlarının hayırlı uğurlu olmasını diledi. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun katılımları ile İskenderun’a yapılacak olan “Dev Spor Yatırımlarının İmza Töreni” gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, işadamları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘BİZİM YAPTIĞIMIZ TEK İŞ HİZMET’
Törende açılış konuşması yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Bugün atılacak imza töreni yaklaşık 50 ile 100 milyon TL arasında,  İskenderun’a spor tesislerinin kazandırılması ve bu tesislerde faaliyet gösterecek kardeşlerimizin, gençlerimizin tesisten ziyade onların kötü alışkanlık kazanmaları ve kötü yerlere gitmelerini engelleyecek en önemli tesislerin imza töreni. 31 Marttan bugüne kadar, geldiğimiz günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışıyla İskenderun’umuzun birçok sorununu ortadan kaldırmak için gayret ve çaba sarf ediyoruz. Ben inanıyorum ki İskenderun’a kazandıracağımız bu tesisler gençlerimizin dolu dolu zaman geçireceği mekânlar olacaktır. Bizim yaptığımız tek iş hizmet. Sayın Cumhurbaşkanımızın halka hizmet hakka hizmet anlayışıyla biz de gönüllerde yer almak için çaba sarf ediyoruz. İnanın ben çok heyecanlıyım. Çünkü Sayın Bakanımız sadece 18 tesis açılışı yapmıyor. 10 mahallemize semt sahası, 5 mahallemize çok amaçlı basketbol sahası, 2 kapalı salon, 1 yarı olimpik havuz, ayrıca İskenderun’un özlenen ve beklenen şehir stadyumunun yapılması müjdesini veriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Stadımız üniversitemizin içinde yapılacak. Bu şu demek oluyor: Mevcut stadın yerine de inşallah bir millet bahçesi yapma imkânımız oluyor. Yani İskenderun hem stadına hem de millet bahçesine kavuşuyor. Bunun için Sayın Bakanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize destek veren başta Sayın Bakanımız olmak üzere Sayın Valimize, Milletvekillerimize ve tüm kamu kurum müdürlerimize İskenderun halkı adına teşekkür ediyorum” dedi

2019 YILINI HAYIRLA BİTİRİYORUZ
Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel törende yaptığı konuşmasında, “Fatih Başkanı takdim eden kardeşim 18 diye bahsetti ama toplam tesis sayısı 10 futbol sahası, 5 basketbol sahası, 2 antrenman salonu, 1 yüzme havuzu ve İskenderun Stadyumu olmak üzere 19’dur. İnşallah 2019 yılını hayırla bitiriyoruz. 2019’u 19 dev spor tesisinin yatırımının müjdesiyle bitiriyoruz. Bu vesileyle gerçekten göreve geldiği günden beri gençliğin ağabeyi olarak hizmet aşkıyla çalışan, koşan kıymetli Bakanımıza cumhuriyet tarihimizdeki en büyük spor yatırımlarını İskenderun’umuza kazandırdığı için huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Yapılacak olan tesislerimizin milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÇOK HEYECANLI
İskenderun Spor Tesisleri Toplu İmza Töreninde konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, ”Sayın Bakanım, çok kıymetli hanımefendi, Sayın Milletvekilleri, değerli konuklar, sevgili gençler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sayın Bakanım Hatay’a ikinci gelişiniz ve yatırımlarla geliyorsunuz. Hatay’ı ve Hataylıları sevindiriyorsunuz. Hatay’a gelir gelmez ilk olarak Hatay Stadyumunu gezdik. İnşallah önümüzde ki yıl içerisinde Hatayspor, Hatay Stadyumunda futbol oynamaya başlayacak ve Hataylılar da bu keyfi yaşayacaktır. Bugün burada atacağımız imzayla İskenderun için yapacağımız yatırımlarla gerçekten bu bölgenin çok büyük ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Sizler zat-ı haliniz gençlik için çok emek sarf ediyorsunuz. Gençliğe yapılan her yatırım karşılığını elbette ki fazlasıyla görecektir. Bu topraklar gerçekten zor topraklar. Bu topraklarda eğer tutunmak istiyorsak evlatlarımıza iyi bakmamız lazım. Onlar için en iyi ortamları hazırlamamız lazım. Siz gece gündüz bunun gayreti içindesiniz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve zat-ı halinize Bakanlığınızda şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten heyecanlı bir durum. İskenderun Belediye Başkanımız da çok heyecanlı. Günlerdir sizi bekliyordu. Bugün nasip oldu, bu imzalar atılacak ve kısa süre içinde bunları hayata geçirmiş olacağız. Ben tekrardan zat-ı halinizi ve Bakanlığınızdaki yetkililerinizi şükranla selamlıyorum. Hatay’ımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

‘YETER Kİ İSTEYİN’
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı konuşmasında, “Bayağı zamandır düşündüğümüz ve planladığımız bir imza törenini sizlerle gerçekleştireceğiz. İnşallah İskenderun’un ve Hatay’ın geleceğine önemli bir mührü bugün hep birlikte vuracağız. Hayırlı uğurlu olsun. İlimin irfanın, medeniyetin, hoşgörünün şehri Hatay’da olmak bizler için her zaman ayrı bir heyecan ve mutluluk verici. Bugün çok bereketli bir günü yaşıyoruz. Biliyorsunuz Hatay Stadının inşaatını geçtiğimiz gelişimizde de ziyaret etmiştik. Oradaki durumu bugün tekrardan gözden geçirdik. Stadın bitme noktasına geldiğini hep birlikte görmüş olduk. İnşallah önümüzdeki sezondan itibaren stadımızın Hatay’ımıza ve spor camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Hatay’da ve ilçelerimizde gerek gençlerimiz için gerek sporumuz, sporcularımız ve gelecek nesillerimiz için çok önemli yatırımları sizlerle birlikte hayata geçirmenin çabası ve gayreti içerisinde olacağız. Ben inanıyorum ki bir sonraki ziyaretimizde de bu görmüş olduğumuz yatırımları yine sizlerle birlikte açacağız. Gençlerimizi, kadınlarımızı ve milletimizi bu tesislerde görmenin heyecanını hep birlikte yaşayacağız. Sevgili gençler sizler bizim umudumuz ve ümidimizsiniz. Sadece bizim değil insanlığın umudusunuz. O yüzdendir ki az önce İskenderun Teknik Üniversitesi’ndeki genç ve öğrenci arkadaşlarımızla beraberdik. Onlardaki bu heyecanı ve inancı gördükçe bugün İskenderun’da gerçekleştireceğimiz bu tesislerin ne kadar mühim ne kadar stratejik bir yatırım olduğunu görmüş olduk. Bu yolda bizimle beraber olan Valimize, Milletvekillerine ve İskenderun Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Bugün gerçekleştireceğimiz imzalarla yarınların şampiyonlarını, yıldızlarını inşallah İskenderun ve Hatay’dan çıkaracağız. İnşallah İskenderun ve Hatay’ın her karış toprağına hizmet edeceğiz. Gençlik hizmetlerimizle, yüzme havuzlarımızla, salonlarımızla ve burada inşa edeceğimiz modern stadımızla hizmet edeceğiz. Kısaca size bugün yarına not olarak düşeceğimiz çok önemli yatırımları arz etmek istiyorum. İskenderun Stadyumu hem şehrimize hem üniversitemize hizmet edecek. Yarı olimpik havuzumuz, 10 adet semt sahası, çok amaçlı basketbol sahaları ve antrenman salonları halkımızın hizmetinde olacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu manada müteşekkiriz. Bu heyecanla ve bu inançla yarınlara yürüyeceğiz ve sizlerle yine birlikte olacağız. Bu vesileyle bugünkü törenimizin, imzamızın, İskenderun’umuza, Hatay’ımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ve inşallah başlayacak olan bu inşaatların da hızla tamamlanmasını ve gençlerimiz için yeni heyecanlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sizleri hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun var olun“ dedi.

Törenin sonunda atılan imzalar ile İskenderun’da yapılmak üzere, İskenderun Spor Tesisleri kapsamında, 10 adet mahalle tipi sentetik çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, nizami futbol sahasının zemin yenilemesi ve bakım onarımı, Vali Zeki Şanal Yüzme Havuzunun bakım onarım ve modernizasyonu, 2 adet antrenman spor salonu, 5 adet çok amaçlı mini basketbol sahası ve İskenderun Teknik Üniversitesi yerleşkesine 2 adet 3.000 kişilik betonarme tribünlü, doğal çim ve tartan pistli stadyum yapımı için imzalar atıldı. 
Haber: Yılmaz AKPINAR