ALTI ÇOCUKLU SURİYELİ AİLE YARDIM İSTİYOR!


İskenderun ilçesinde, çöp karıştırarak günde 20-30 TL kazançla yaşamaya çalışan biri ortopedik engelli 6 çocuklu Suriyeli Atliy ailesi devlet yetkilileri ile hayırseverlerden yardım eli uzatılmasını istiyor.

Dumlupınar Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi üzeri No 20’de ikamet eden 9-5 yaşında beş çocuk, beş aylık da bebekleri bulunan Suriyeli Atliy ailesi iç savaşta Halep’ten 8 yıl önce gelerek Türkiye’ye sığındı.

Kocası Eyhem Atliy’nin çöplerden topladıklarıyla evine ekmek götürebildiğini aktaran Suriyeli Nadra Atliy, İsmail 9, Melek 8, Kamile 7, Sidra 4, Enes 3 ve beş aylık Emir adlı çocuklarının olduğunu belirterek “Her şeye rağmen Allah’a şükrediyorum. Çok bir şey istemiyorum; çocuğuma altına bağlaması için bez, mümkünse 9 yaşındaki engelli oğlum İsmail içinde akülü araba ve okula gitmesini istiyorum. engelli olduğu için okula kabul edilmedi, benim de imkanım olmadığı için okula gönderemedim. Yardımda bulunulması için rapor istediler, raporu da alamadık” dedi.

Ayrıca doğuştan ortopedik engelli 9 Yaşındaki çocukları İsmail’in mecburiyetten kapının önünde kaldığını, içeride kalamadığını belirten anne Nadra Atliy iki gündür de ek gelir olsun diye evlerinin önünde Suriye ekmeği sattığını aktardı.
Haber: Cuma KESEROĞLU