AKARYAKIT MİKTARINDA 700 BİN LİRA KAYIP KAÇAK VAR


Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesinde gündeme dair konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada son günlerde basında ve halk arasında gündem konusu olan Samandağ Turizm Bölgesi 1. Etap İlave ve Revizyon 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları ile ilgili bilgi verdi.
Başkan Eryılmaz, bilirkişilerce yapılan incelemeler neticesinde iki ayrı şirkete fazla ödeme yapıldığının tespit edildiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Başkan Eryılmaz yaptığı konuşmada; “Daha önce de ifade etmiştik. Eğer bir önceki yönetim yapmış olduğu iş ve işlemlerinde bir usulsüzlük tespit edersek biz bunu ilgili birimlere bildireceğimizi ifade ettik. Gelir gelmez bu konuda uzman, yeminli mali müşavirleri davet ettik, incelemelerini yaptılar, kayıtları incelediler. Daha önceki meclis toplantısında bir iki tane şirket ile ilgili yapılan tespitte ortaya çıkan raporu sizinle paylaştık. Akaryakıtla ilgili inceleme yaptırdık. Bu incelemeler uzun sürüyor onun için yeni bitti. Siz bir iddiada bulunduğunuz zaman bu iddianın somut belgelere dayanması lazım. Dolayısıyla biz sadece belgeli, somut, bilirkişiler denetiminde yaptığımız incelemeleri kayda alıyoruz, paylaşıyoruz ve gereğini yapıyoruz“ dedi.

‘HEM SAVCILIĞA HEM DE İÇ İŞLERİ BAKANLIĞINA BİLDİRDİK’
En son akaryakıtla ilgili yapılan harcamalar konusunda bilirkişilerin vermiş olduğu raporlar burada. Bu raporlara göre; “2014- 2018 yılları arasında satın alınan yaklaşık 2 milyon 400 bin litre akaryakıt miktarından 700 bin ile 800 bin litre arasında kayıp ve kaçak olduğu, bu miktarın belediye hizmet araçlarında kullanılmadığı tespit edilmiştir.” 700 – 800 bin litre akaryakıtın maliyeti 4 milyon 511 bin ile 5 milyon 224 bin TL arasında bir paraya tekabül ediyor. Bununla ilgili bilir kişinin hazırlamış olduğu raporu biz hem Savcılığa hem de İç İşleri Bakanlığına dosyalarımızı ve şikayet dilekçelerimizi de bugün itibariyle bildirdik.
Daha önce iki tane şirket ile ilgili yapılan araştırmanın sonucunu da paylaşmıştık. Bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. Asi Efe Şirketi ile ilgili 3 milyon 117 bin 405, Turkuaz şirketi ile ilgili de 501 bin 648 TL fazla ödeme yapıldığı tespit edildi. KDV’si ile birlikte 3 buçuk milyon, akaryakıttan da 5 milyon dersek toplam 9 milyona yakın bir para. Bu iki kalemde usulsüzlük tespit edildi ve biz bunu ilgili birimlere ilettik.

‘SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ’
Birileri kapattılar, anlaştılar gibi laflarla çamur atmaya çalıştılar. Ama biz bu halka ne söz verdiysek sözümüzün arkasındayız. Kimseden öç alma gibi bir niyetimiz yok ama bu memleketin, bu ilçede yaşayan 125 bin insanımızın yediden yetmişe herkesin hakkını ve hukukunu korumak bizim namus ve şeref borcumuzdur. Biz bu sözü verdik ve bu sözümüzün arkasındayız” dedi.