ÖĞRETMENİN TAKİBİ CİNSEL İSTİSMARI ORTAYA ÇIKARDI


Arsuz ilçesinde öz dede, iki torununa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla torunlarıyla birlikte mahkemeye çıktı.

İddialara göre olay Arsuz ilçesinde meydana geldi. Dedesi ile birlikte aynı evde kalan biri 7 yaşında abla, diğeri 6 yaşında erkek kardeşler, çocukların iddialarına göre dedeleri tarafından cinsel istismara uğradılar.

Eşinin ölmesinden sonra yeni ikinci evliliğini yapmasından sonra eve gelmemeye başlayan çocuklar tesadüfen okulda farkındalık eğitiminde öğretmenlerinin çocukları cinsel istismardan nasıl korunmasını ve kimlerin kendilerine nasıl dokunulması konusunda eğitim verdikleri sırada sınıftan ayrılan küçük çocuğun durumun araştıran öğretmen, 74 yaşındaki dedenin her iki çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu öğrendi.

Durumu hemen bakanlığa ve savcılığa bildiren milli eğitim olayı mahkemeye taşıdı. İskenderun Kadın Platformu dernek üyelerinin de takip ettiği mahkeme Seyircisiz görüldü.

Dosyayı takip eden Avukat Mehtap Sert ise yaşananlarla ilgili haber ekibimize şunları söyledi; “Abla 7 erkek kardeş 6 yaşındayken bu duruma maruz kalmışlar. Dede bunları kabul etmiyor, olayın aile içi çekişmelerinden kaynaklandığını belirtiyor. Ancak Adli Tıp kurumu raporları olayın yaşandığını belirtti. Arsuz Milli Eğitim Müdürlüğü de böyle bir eğitimi vermemiş olsaydı. Bu çocuklar gerçeği kimseye söyleyemeyeceklerdi” dedi.

En üst seviyeden ceza almasını istediklerini belirten Avukat Mehtap Sert, davanın 16 Aralığa ertelediğini belirtti.
Haber: Cuma KESEROĞLU