KAYMAKAM YÖNDEN ŞEHİT EŞİ ÖĞRETMEN GÜLÇİN ACAR’I ZİYARET ETTİ


İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Öğretmenler Haftası” münasebetiyle şehidimiz İlker Acar’ın öğretmen eşi Gülçin Acar’ı ziyaret etti.

Şehit Yüzbaşı İlker Acar’ın muhterem ailesini ziyaret ederek, aziz şehidimizin öğretmen eşi Gülçin Acar ve çocukları ile sohbet ortamında bir araya gelen Kaymakamımız İskender Yönden, öğretmenler gününü kutladı.

Yönden, “Günümüz dünyasında eğitim ve öğretmen unsuru hayati bir öneme sahiptir. Bu manada eğitim, bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerinde ki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Bu sebepledir ki Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi yükseltme görevini öğretmenlere tevdi etmiştir. Öğretmenlerimizin; sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlaklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine sahip çıkan ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğu aşikârdır” dedi.